Erdoğan: 15 bin asker tankıyla topuyla hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye, Cerablus ile Çobanbey arasındaki 98 km'lik sınırı 30 bin askerle kapatacak.' haberine yanıt verdi.

Erdoğan: 15 bin asker tankıyla topuyla hazır
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırında olası tehlikelere karşı 15 bin askerin tankıyla topuyla hazır beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’dan Türkiye’ye dönüş yolunda gazetecilere konuştu.

Erdoğan, 'PYD’nin güç tahkim etmesi söz konusu olursa, Türkiye’nin tavrı ne olur?' sorusuna yanıt verdi:

PYD'YE TEPKİ

"Koalisyon güçlerinin mücadelesi öncelikle DAİŞ ve terör örgütlerine karşı. Terör örgütlerinin tümüne karşı olduğumuzu her zaman söyledik. Türkmenlerin olduğu bölgede YPG yok, PYD de yok. Cerablus’ta DAİŞ var, Tel Abyad’da Araplar vardı onlara zulmettiler ama Araplar oraya geri döndü. DAİŞ’e karşı koalisyon güçleriyle beraber mücadele ediyoruz. Obama’yla da konuştuk, operasyonlar devam edecek. Havadan koalisyon güçleri mücadele ederken, karada ise Özgür Suriye Ordusu, ılımlı muhalifler mücadele edecek.

TANKIYLA TOPUYLA HAZIR VAZİYETTE

Bu arada 98 km’lik hat üzerinde bizim 15 bin askerimiz olduğu yönündeki haberlerde yanlışlık söz konusu. Bahsedilen 98 km sınırımızda değil, güneydeki bir bölgede. Orada Özgür Suriye Ordusu var. 15 bin askerimiz bizim sınırımızda olası bir tehlikeye karşı tankıyla, topuyla hazır vaziyette. Koalisyon güçlerine uçaklarımızla katılıyoruz. Eğit-Donat da devam ediyor. Temenni ederim Türkmenlerin olduğu bölgedeki yaşanan sıkıntılar da bir an önce aşılır."

AMERİKAN WSJ'NİN İDDİASI

ABD’de yayınlanan Wall Street Journal, Suriye sınırından yasa dışı geçişleri önlemek için Erdoğan ile Obama’nın Cerablus ile Çobanbey arasındaki 98 km’lik bölgeye 30 bin asker yerleştirmesi konusunda anlaştığını ileri sürmüştü. 

Türk yetkililerle konuşan Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek'in konuyla ilgili edindiği kulis bilgiler dün manşetten yayınlanmıştı.  ABD’nin ‘asker yığın’ önerisine Türk yetkililerine “Sizin dediğiniz yöntemle tutabilmemiz için 30 bin asker yığıp 3 metreye bir asker dizmemiz lazım” diye karşılık vermiş.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER