Irak'tan Türkiye'ye Musul tepkisi! Kapatılıyor

Irak, Musul'da asker bulunduran Türkiye için çeşitli yaptırımlar uygulama kararı aldı.. Irak Ticaret Bakanlığı yetkilisi, ilk olarak İstanbul'daki ticaret ofisini kapatacaklarını söyledi.

Irak'tan Türkiye'ye Musul tepkisi! Kapatılıyor
 Musul'daki Türk askeri Irak'lı yetkilileri kızdırdı. Irak Türkiye'ye karşı çeşitli yaptırımlar uygulayacak.

Bloomberg'e konuşan yetkili,"Türkiye ile ticaretimizi kısıtlayabiliriz. İstanbul'daki ticaret ofisimizi kapatıyoruz" ifadelerini kullandı. Gerekçe olarak Türkiye'nin Musul yakınlarına asker göndermesi gösterildi.

TÜRK ASKERİ 2.5 YILDIR IRAK'TA

Peşmergenin eğitimi için 2,5 yıldır Musul yakınlarında bulunan Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş, 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

KOMŞULUK PRENSİPLERİNE AYKIRI

Bunun üzerine Irak Başbakanı Haydar İbadi, olayı "egemenliğin ihlali ve iyi komşuluk ilişkisi prensiplerine aykırı" olarak nitelendirmişti.

IRAK 48 SAAT VERDİ

İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Irak, bu güçlerin 48 saat içerisinde çekilmemesi halinde Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) müracaat dahil mevcut tüm seçeneklere başvurma hakkına sahiptir" ifadesine yer verilmişti

DAVUTOĞLU MEKTUP GÖNDERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mevkidaşına yazdığı bir mektupta Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika'ya kuvvet intikâli gerçekleştirilmeyeceğini söylemişti. Ancak Irak, Davutoğlu'nun açıklamasına rağmen Türk askerinin verilen sürede bölgeyi terk etmesi gerektiğini yinelemişti.

TÜRKİYE'NİN KINANMASI TALEP EDİLDİ

Bağdat yönetimi, bugün öğlen saatlerinde BMGK'nın beş daimi üyesi ve Arap Birliği ile görüşerek Türkiye'nin bu kararının kınanmasını talep etti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER