İzmir'den Diyarbakır'a 190 kişilik çıkarma

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır'a yaptığı ziyarette çarpıcı anlar objektiflere yansıdı...

İzmir'den Diyarbakır'a 190 kişilik çıkarma
İzmir-Diyarbakır Buluşması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 190 kişi Diyarbakır’a çıkarma yaptı.

KAHVALTIDAKİ ESİK

Ziyaret, Diyarbakır kahvaltısı ile başladı. Kahvaltıda neredeyse kuş sütü eksikti. İzmir'de kahvaltıların vazgeçilmezi olan boyoz yoktu.

Ziyaretlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da katılırken, konuşmalara Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci damgasını vurdu. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çözüm süreci ile vatandaşlarının gözlerinin içinin güldüğünü belirtirken, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bu ziyaretlerin barışın kalıcı hale gelmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise 90 gündür Diyarbakır’da ne cenaze geldiğini ne de bu kentten başka yere cenazeler gittiğini belirterek, bunun çok önemli olduğunu söyledi.

BAYDEMİR'İN HEDİYESİ

İzmir- Diyarbakır Buluşması kapsamında sabah saatlerinde İzmir’den özel uçakla kentte gelen İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri, meslek kuruluşlarının başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 190 kişiye havaalanında Belediye Başkanı Osman Baydemir çiçeklerle karşıladı.

İzmir heyeti daha sonra otobüslerde Sur ilçesinde bulunun tarihi mekanda Diyarbakır kahvaltısı yaptı. Kahvaltıdan sonra Belediye Başkanları Baydemir ve Kocaoğlu Gazi Caddesi'nde bir süre yürüyerek esnafla sohbet etti. Esnaf gezisi sırasında Başkan Baydemir, Başkan Aziz Kocaoğlu’na kehribar tespih hediye etti.

Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından karşılanan heyetin kalabalık olması nedeniyle kabul tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Üzerinde 'Hoş geldiniz- Hên bı xer hatın’ yazılı bir afişin altında ilk konuşmayı yapan Osman Baydemir, çok dilli, çok inançlı, çok kültürlü ve çok etnik yapılı bir coğrafyada yaşadıklarını belirtti.

KOCAOĞLU: SAYIN VALİM SİZİ GÖTÜRMEYE GELDİK

Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra İzmir’e atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Kocaoğlu, Vali Toprak’a "Sayın valim sizi almaya geldik" diyerek makama geçti. Burada konuşan Vali Toprak, çözüm sürecinin devam ettiği bugünlerde bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu, çözüm süreci ile silahların susması ile birlikte vatandaşlarının sadece yüzlerinin değil, gözlerinin içinin güldüğünü söyledi.

Diyarbakır’a daha önce gelmek isteyip de yaşanan sıkıntılar nedeniyle gelemeyen insanların ve grupların artık rahat bir şekilde geldiğini anlatan Vali Toprak, "Çözüm süreci ile birlikte turizm ve iş dünyasında da bir hareketlenme oldu. Herkesin düşüncelerine ve fikirlerine saygı duymak gerekir ancak bu tür gezilerle oluşan bazı ön yargılarda kırılmaktadır. Bizim en büyük sorunumuz, bir birimizi iyi tanımamız ve anlamamamızdan kaynaklanıyor. Çözüm süreci ile birlikte Diyarbakır kabuğunu kırmak üzeredir. Ziyaretiniz çok anlamlı ve bize güç vermiştir" diye konuştu.

TÜRKÇE-KÜRTÇE AFİŞİN ÖNÜNDE MUHABBET

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki heyet daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyedeki ziyarette Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları ve derneklerin başkanları da hazır bulundu.

BAYDEMİR'DEN ÇEŞME ESPRİSİ

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ise partisi BDP’ye İzmir’in Çeşme ilçesinde belediye başkan adayı olmak için öneri götürdüğünü ve kendisine denize sıfır olan bir ev alınmasını istediğini ifade ederek, "Belki Çeşme belediye başkanımız bunu duymuş olacak ve rakibi ile karşılaşmamak için gelmemiştir" dedi. Baydemir, şaka yaptığını geziye gelen gelmeyen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

190 KİŞİLİK HEYETTE YER ALAN BAZI İSİMLER

* İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları
* İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş
* İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç
* Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Jak Kaya
* TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ünlütürk
* Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener
* Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar
* İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli
* Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh
* Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu


EN SON HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER