KENDİNİZE GELİN BEYLER!

Amedspor ve Diyarbekirspor arasındaki soğuk rüzgarlar bu kez de Emre Tosun transferi ve Abdullah Çetin olayı için alevlendi. Amedspor;Diyarbekirspor’u suçladı, Diyarbekirspor’dan da ‘iddialarınızı ıspatlayın ya da görevi bırakın gidin’ cevabı geldi.

KENDİNİZE GELİN BEYLER!
 Kendinize Gelin Beyler

Amedspor ve Diyarbekirspor arasındaki soğuk rüzgarlar bu kez de Emre Tosun transferi ve Abdullah Çetin olayı için alevlendi. Amedspor;Diyarbekirspor’u suçladı, Diyarbekirspor’dan da ‘iddialarınızı ıspatlayın ya da görevi bırakın gidin’ cevabı geldi.

Olayı Amedspor Açıklaması Fitilledi

2017-2018 sezonu transfer çalışmaları yaptığımız bu süreçte maalesef ki çok da hoş olmayan ve sporun ruhuna yakışmayan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Kentimizin diğer takımı ve değeri olan Diyarbekirspor’ un kulüp yöneticilerinin pratikleri temsil ettikleri kurumun ve şehrimizin hassasiyetlerine yakışmamaktadır. Diyarbakırspor’un devamı olduklarını ve bu efsaneyi tekrar canlandıracaklarını iddia eden Diyarbekirspor yöneticileri, ne yazık ki, Diyarbakırspor ismine layık bir duruş sergilememektedirler. Şehrimizde spor yöneticiliği yapan bizler onları en iyi anlayanlar olarak söylüyoruz ki yaptıklarınız değerli kulüplerimiz olan Amedspor’umuza ve Diyarbekirspor’umuza ve de taraftarlarımızı incitmekte ve zarar vermektedir. Yöneticiler olarak bu yanlışları yapıp zarar vermeye hakkımız olmadığı gibi haddimiz de değil bunu bilmelerini isteriz. Diyarbekir Spor yönetiminin yaptıklarını gözden geçirmelerini ve bu hassasiyetlere dikkat etmelerini arkadaşları ve hemşerilileri olarak öneririz.

‘Emre Tosun İle Biz Anlaştık’

Bugün basına düşen Emre Tosun transferi gerçek anlamda kentin iki takımından biri olan Diyarbekirspor ismine yakışmadı. Bugün imza attığı söylenen Emre Tosun, bir buçuk aydır konuştuğumuz ve kendisi ile anlaştığımız bir sporcudur. Bu anlaşmaya istinaden Galatasaray Spor Kulübüne resmi talep yazısı yazılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü ile gerekli görüşmeler yapılmış ve anlaşılmıştır. Emre Tosun adlı sporcumuz bu görüşme ve anlaşmalar üzerine kampımıza katılım sağlamış ve antrenmanlara çıkmıştır. Buna rağmen Emre TOSUN, Diyarbekirspor yönetimi ve kulüp menajeri tarafından aranarak sporcuya daha fazla ücret teklifinde bulunulup kamptan ayrılması sağlanmıştır. Bugün ise 3 yıllık sözleşme yapıldığı duyurulmuştur. Galatasaray Spor Kulübüyle yapılan temaslarda, bu transferden haberlerinin olmadığını beyan etmişlerdir. Amedspor olarak Galatasaray Spor Kulübü ile resmi yazışmalar ve maillerimiz de mevcuttur. Emre Tosun transferinin iç yüzü bu şekildedir.

Abdullah Çetin İçin Açıklama

Yanı sıra uzun bir süredir gündemi meşgul eden Abdullah Çetin transferine de açıklık getirmek istiyoruz. Abdullah Çetin kulübümüzün 2017-2018 transfer döneminde, hali hazırda sözleşmesi bulunan ve anlaşılan ilk futbolcusudur. Abdullah Çetin kardeşimizle anlaşma sağlamış olmamıza rağmen ve bu durum Diyarbekirspor yönetimince de bilinmesine rağmen yine Diyarbekirspor yönetimince etik değerler hiçe sayılarak sözleşmesi devam eden sporcumuzla bilgimiz dışında görüşüp, transfer ve ücret artışı teklif etmeleri sonucu sporcumuz prensipte anlaşmamıza rağmen bu anlaşmayı inkar ederek Diyarbekirspora gitmek çabası içerisindedir. Abdullah Çetin meselesinin de iç yüzü bu şekildedir. Amedspor kendisinde oynamak istemeyen hiçbir sporcuyu zorla tutmaz ve tutmayacaktır da. Şayet Diyarbekirspor bu transferi gerçekleştirmek istiyorsa, Amedspor tesisleri ve adresi bellidir. Bir çayımızı içmeye gelir, bonservis bedelini öder ve ilgili sporcuyu transfer ederler. Bu konuda da tarafımıza şu ana kadar gelen resmi bir teklifleri yoktur. Abdullah Çetin’in bonservisini ödemek isteyen her kulüp, sporcu ile de anlaştığı takdirde kendisini transfer edebilir.

‘Kentimize Zarar Veriyorlar’

Konuyu özetlemek gerekirse, Amedspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak aldığımız prensip kararlar doğrultusunda, yıllardır hiçbir şekilde Diyarbekirspor’ un temasa geçtiği herhangi bir sporcuyla iletişime geçmedik. Aynı saygı ve ahlaki duruşu da kendilerinden beklemekteyiz. Transfer taleplerinin etik kurallara ve usullere uygun olarak yapılıp, konular kulüp yöneticileri arasında resmi görüşmelerle çözülmelidir. Bu tarz etik dışı yöntemlerle yöneticilik yapmak kentimize zarar verir. Bu tarz filler kentimize zarar vermekle de kalmaz, hukuki yollara başvurduğumuz takdirde Diyarbekirspor da zarar görür.

Bu vesileyle, Kentimizdeki tüm taraftarlara da bu yolla sesleniyor, etik dışı davranışlarla bir ayrışmanın yolunu açmaya çalışan kişilerin yaptıklarına prim vermeyerek birbirlerine karşı saygılı ve düzeyli tutum sergilemelerini rica ediyoruz.

Diyarbekirspor’dan Çok Sert Cevap

Kentimizin diğer kulübü Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yönetimin son dönemlerde kulübümüze yönelik ortaya attığı mesnetsiz,dayanaksız,akıl ve izandan yoksun hayal ve büyük bir iftiranın ürünü olan iddialara cevap verme gereği tarafımızca hasıl olmuştur.

Kentte kendilerinden başka kimsenin olmasını istemeyen ve bu doğrultuda son dönemlerde ayrıştırıcı bir politika izleyerek,taraftarlarımızın deyimi ile aynı elmanın iki parçası olan iki değerli kulübü,camiayı karşı karşıya getirerek bu şekilde zaman kazanmak ve görevde kalma sürelerini uzatmak isteyen mevcüt Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün son çarpıtması,yalanı bugünkü açıklama ile meydana çıkmıştır.

Emre,Amedspor’dan Kendi İradesi İle Ayrıldı

Kulübümüzün takriben 1 ay önce sporcu Emre Tosun ile bir görüşmesi olmuş ve Emre Tosun,”2.Lig'den takımlar ile görüşüyorum.Anlaşamazsan size gelirim” cevabını verince kulübümüz görüşmeleri sonlandırmıştır. Bu oyuncu Amedspor ile kampa katılmış,1 gün kalmış ve bazı konularda anlaşma sağlanamayınca kendi iradesi ile ayrılmıştır. Oyuncu Amedspor yönetiminin iddia ettiği gibi her hangi bir sözleşme veya protokol imzalamamıştır. Kulübümüz Amedspor’un oyuncuya teklif ettiği rakamın altında bir ücretle Emre Tosun ile anlaşmıştır.

‘Ispatlayın,Parasını Ödeyip Size Verelim’

Adama sormazlar mı 2.Lig’de şampiyonluk hedefleyen bir takımla anlaşan bir oyuncu neden 3.Lig’e gider?. Kendi beceriksizliğinizi ve başarısızlığınızı başkalarına iftira atarak gündemi değiştirmeye çalışmak ancak size yakışır. İddia sahibi iddiasını ıspatlamakla mükelleftir. Eğer Amedspor yönetimi oyuncu ile anlaştığını,aralarında hukuki geçerliliği olan her hangi bir belgeyi ıspatlarsa şeref sözü veriyoruz oyuncu Amedspor’a gitsin,tüm transfer ücretini de biz karşılayacağız. Eğer Amedspor iddiasını ıspatlarsa biz yönetim olarak derhal görevi bırakacağımıza dair namus ve şeref sözü veriyoruz. Şayet iddialarınızı belgeleyemezseniz çok açık ifadelerle diyoruz ki MÜFTERİSİNİZ,YALANCISINIZ..O ZAMAN SİZ GÖREVİ BIRAKACAK MISINIZ?

Oyuncu Emre Tosun,bu yalan ve iftiraları boşa çıkaracak,müfterilerin müfteri olduğunu yüzlerine vuracak şekilde gerekli açıklamaları yapacaktır.

Kapımız Her Zaman Yerlilere Açık

Bir diğer iftira ve yalan Abdullah Çetin konusu. Emre Tosun olayında olduğu gibi Abdullah Çetin konusundaki iftira ve yalanlarınızı da belgelemeye davet ediyoruz. Belgeleyemezseniz aynı şekilde YALANCISINIZ VE MÜFTERİSİNİZ. Kulübümüzün Abdullah Çetin ile anlaşması söz konusu olmamış,kaldı ki bu durum hukuken de mümkün değildir. Abdullah

Çetin de kulübümüze transfer olan diğer Diyarbakırlı oyuncular gibi bu kentin bir değeridir. Kapımız elbette bu kentin ve bölgenin gençlerine açık olacaktır. Abdullah Çetin kulübü ile sorunlarını hal edip ayrılırsa bizim kendisine kucak açmamızdan daha doğal ne olabilir. Kaldı ki Abdullah Çetin,Diyarbakırspor’da yetişmiştir. Nitekim Abdullah Çetin bu akşam sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile Amedspor yönetiminin yalan ve iftiralarını ortaya koymuştur.

‘Her Takıma Gidebilirsin,Diyarbekirspor’a Gidemezsin’

Şimdi Soruyoruz;Son Zamanlarda Yaptığınız Toplantılarda “Bizim Oyuncularımız Türkiye’de Her Takıma Gidebilir Ama Diyarbekirspor’a Gidemez” Dediniz Mi Demediniz Mi?.Bu Yönde Bir Karar Aldınız Mı Almadınız Mı?.Şimdi Biz Mi Bu Kentin Düşmanı Oluyoruz Yoksa Sizin Çapsız,Yalancı,İftiracı Yönetici Anlayışınız Mı?.Bunun Değerlendirmesini Elbette Değerli Kamuoyu Yapacaktır?

‘Diyarbakırspor’da Yaptıklarınız Biliniyor’

Bizim İçin ‘Diyarbakırspor’un Devamıyız İddiasındalar’ Demişsiniz.Evet Diyarbakırspor Etiketi Bizim İçin Şereftir Ve Onurdur. Diyarbakırspor’un Yeniden Canlanması Sizi Neden Rahatsız Ediyor?.Bu Panik,Bu Hezeyan Neden?.Sizin Diyarbakırspor’daki Geçmişinizi Herkes Az Çok Biliyor. Yöneticilik Zamanınızda 2 Defa Küme Düşürdüğünüz,Kendinize Borçlandırdığınız Ve Halen Arsasında Bile İcranızın Olduğu Diyarbakırspor’un Ruhunun Canlanacak Olması Maddi Kaygılarınızı Getirmiş Olmasın?.Bu Hezeyanın Bir Diğer Nedeni Borçsuz Devralıp Kendinize 5.5 Milyon TL Borçlandırdığınız Ve Bunun Hesabını Veremiyor Olmanız Mı Acaba?.Hemen Her Gün Bu Memleketin Yetiştirdiği Futbolcuları Hedef Göstererek,Bize Ve Başkalarına Çamur Atarak Gündemi Değiştirme,Gerçek Yüzünüzü Kamufle Etme Gayenizi Gayet İyi Anlıyoruz. Fakat Kendi Kişisel Hırs,Beceriksizlik Ve Hesaplarınız Uğruna Kenti Ateşe Atıyorsunuz.

‘Takımları Düşman Yapamayacaksınız’

Bugüne Kadar Oyunlarınıza,Tezgahlarınıza Alet Olmadık.Bundan Sonra Da Alet Olmayacağız. Bu Kentin Tüm Takımları,Camiaları Kardeştir,Et Ve Tırnak Gibidir. O Küçük Ve Dar Zihniyetinizle Asla Bölemeyeceksiniz.Bizim İçin Amedspor Neyse Diyarbakırspor Da Odur. Evet Biz Diyarbakırspor’u Yeniden Canlandırmak İstiyoruz. Bunun İçin Geniş İş Adamları Kitlesinin Katılımı İle Bir Çalışma Yapılmaktadır. Biz Sizin Gibi Kulübü Kendisine Borçlandırıp Bundan Rant Sağlama Ve Koltuğumuzu Koruma Derdinde Değiliz. Biz Diyoruz Ki Kulübün Sahibi Halktır,Başkanlık,Yöneticilik Dahil Kapımız Herkese Açıktır. Biz Diyoruz Ki;Biz Buranın Efendisi Değil,Hizmetkarıyız. Bunun İçin Maddi Ve Manevi Tüm Fedakarlıkları Yapıyoruz. Kentimize Feda Olsun Diyoruz. Sizden Farkımız Budur.

Kulübümüz Bugüne Kadar 2 Sezon Önce Sayın Nihat Özdemir’in Verdiği Forma Reklamı Ve Her Sezon Devre Arası Karşıladığı Kamp Masrafları Dışında Hiç Bir Kurumdan Veya Yerden Tek Kuruş Maddi Destek Almamıştır.

Borçsuz Sizin İçin Kötü Örnek Oluyor

Kulübümüzün Hiç Bir Oluşum Ve Yapı İle Bağı Yoktur,Olamaz Da.Kulübümüzün Tek Maddi Finans Kaynağı Sayın Feyzi İlhanlı’dır. Kulübümüzün Maliye Ve Sgk Dahil Borcu Yoktur. 3.Lig’deki 5.Yılımız Olmasına Rağmen,Sayın Feyzi İlhanlı Dışında Maddi Kaynağı Olmamasına Rağmen Borçsuz Bir Yapıda Olan Kulübümüzün Varlığı Her Geçen Zaman Diliminde Amedspor Markasını Kendilerine Borçlandıran Zevat İçin Kötü Örnek Teşkil Ettiği İçin Son Zamanlarda Aleyhimize İnsaf Ve Mantıktan Yoksun İddialarla İftiralar Atılmaktadır. Sayın Kamuoyu Ve Halkımız Bunun Muhasebesini Yapacaktır.

Sosyal Medyada Sahte Hesaplar Açarak Fitne Fesat Üreten,Birilerine Taşeronluk,Çetecilik Yapanların Maksadını Biliyoruz. Bu Şehirde Göztepe-Karşıyaka Veya Adana Demirspor-Adanaspor Kamplaşması Olmayacaktır.Sağduyulu Halkımız Ve Taraftarlarımız Oynanmak İstenen Oyunun Farkındadır.

‘Sizden Önce Amedspor’la Sorunumuz Yoktu’

Biz 5 Yıldır Bu Görevdeyiz. Bundan Önceki Amedspor Yönetimleri İle Çok İyi İlişkilere Sahipdik. Büyük Bir Dayanışma Ve Kenetlenme Örneği Sergileyerek Beraber Toplantılar,Oluşumlar Yapıyorduk,Haksızlıklara Hep Birlikte Karşı Çıkıyorduk. Bugün Bu Tablo Bozulmuş İse Bunun Nedeni Kesinlikle Biz Değiliz.Kendisinden Başka Kimsenin Varlığına Tahammül Etmeyen,Herkesi Düşman Ve Hain İlan Etme Hedef Gösterme Gibi Bir Gafletin Peşinde Koşan Mevcüt Amedspor Yönetiminin Bu Tutumu Devam Ettirmesi Bugüne Kadar Tüm Takım Ve Camiaların Kardeşçe Faaliyet Gösterdiği Kadim Diyarbakır’ımızın Geleceği İçin En Büyük Tehlikedir.

‘İstediğiniz Yerde Yüzleşmeye Hazırız’

Sonuç Olarak Son Dönemlerde Ortaya Attıkları Mesnetsiz,Seviyesiz,Akıl Ve İzandan Yoksun İddialar,İftiralar Karşısında Son Kez Amedspor Yönetimine Çağrıda Bulunuyoruz. Ya İftiralarınızı Belgeleyin Ya Da Bu Kentin Yakasından Düşün.İstediğiniz Platformda,Kamuoyu Huzurunda Sizlerle Yüzleşmeye Ve İftiralarınızı Yüzünüze Vurarak,Gerçek Yüzünüzü,Niyetinizi Deşifre Etmeye Hazırız.

Tüm Spor Kamuoyundan Ricamız;Kimse Bu Yalancı Ve İftiracı Zihniyetin Kendini Kurtarma Anlayışına Yenik Düşmesin.Bizim Asla Ve Asla Amedspor’la Sorunumuz Yok.Kimse Bizi Karşı Karşıya Getiremeyecek.Buna Kimsenin Gücü Yetmez. Amedspor Ve Diyarbekirspor Bu Kentin Önemli Değerleri Ve Markalarıdır.Sizin Bu Zihniyetle Bunu İdrak Etmeniz İmkansızdır.

Emre Tosun :’Amedspor’un İddiaları Gerçek Dışıdır’

Amedspor’la 1.5 ay önce görüşmemiz oldu. Daha sonra beni kampa davet ettiler,ben de kampa gittim. Teknik heyetin benden haberi yokmuş,tanımadılar ve soğuk davrandılar. Sadece bir gün idmana çıktım. Ben imza atmaya gelmiştim,çünkü yönetim öyle demişti ama kamptaki durum farklıydı. Muhatap olacağım yönetici de yoktu. Ben de hocalarla görüşerek ayrıldım. Amedspor’la ne sözleşme ne de protokol yapmadım.Daha sonra ailemle görüşerek yine 1.5 ay önce beni isteyen Diyarbekirspor’la anlaştım. Konunun Amedspor yönetimi tarafından çarptırılması beni son derece üzdü.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER