Kore Gazisi'nden Barış Sürecine Destek

Diyarbakır’da, Kürt kökenli 81 yaşındaki Kore Gazisi Mahmut Öztaş Dönderen, barış sürecine destek verdiğini belirterek, "Gerekirse Türklerle omuz omuza verip vatanı kurtarmak için savaşırım" dedi.Yaklaşık 4 yıldır görme kaybı yaşayan...

Kore Gazisi'nden Barış Sürecine Destek
Diyarbakır’da, Kürt kökenli 81 yaşındaki Kore Gazisi Mahmut Öztaş Dönderen, barış sürecine destek verdiğini belirterek, "Gerekirse Türklerle omuz omuza verip vatanı kurtarmak için savaşırım" dedi.

Yaklaşık 4 yıldır görme kaybı yaşayan Kore Gazisi Mahmut Öztaş Dönderen, Özel Bağlar Hastanesi’nde tedavi edilerek görme yetisine tekrar kavuştu. Ameliyatın ardından hastane odasına resmi üniforması ve madalyaları ile gelen 81 yaşındaki gazi Dönderen, barış sürecini değerlendirdi.

4 yıl sonra katarak rahatsızlığı olan sağ gözüyle ilk defa görmeye başladığını belirten gazi Dönderen, Kore’ye vatan için gittiğini ifade ederek, “Kürt olarak orada Türklerle beraber vatanımız için savaştım. Dedelerimiz, babalarımız aynı bize öğüt verirdi. Bir Kürt olarak bizim vatanımıza sahip çıkmamız gerektiğini dedelerimiz babalarımız bize anlatırdı. Biz büyüklerimizden bunu aldık. Aynı yolda devam ediyoruz. Biz tabii ki memleketimize sahip çıkacağız. Başbakanımızdan barış istiyoruz. Biz kardeşiz, yabancı içimizde olmaması lazım. Biz hükümetimize güvenerek Kore’ye gittik. Yine beni gönderseler giderim vatanım için, memleketimiz için. Ben de giderim, çoluk çocuğumu da teşvik ederim. Türk-Kürt hepsi kardeştir, aralarında hiçbir şey yoktur. Burada hükümete bir görev düşüyor. İki kardeşin arasını düzeltmek için hükümet adım atmalıdır” dedi.

Kore gazisini tedavi edip dört yıl sonra tekrar görmesini sağlayan Özel Bağlar Hastanesi’nde görevli göz hastalıkları uzmanı Lokman Balyen ise, “Kore Gazimiz hastanemize muayene olmaya geldi. Muayene sonunda sağ gözünde katarakt tespit ettik. Görme keskinliği de ışık düzeyindeydi. Hastamızı ameliyata aldık ve bugün hastamızın göz sağlığı ve görme keskinliği gayet iyi duruma geldi” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER