Lice Olayı, Esrar, Hint Keneviri Olayıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Lice olayı sırada bir olay değildir." dedi.

Lice Olayı, Esrar, Hint Keneviri Olayıdır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Lice olayı sırada bir olay değildir. Lice olayının da dolaylı olarak dayandığı yer esrar olayıdır, Hint keneviri olayıdır." dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylara değindi.

"Son dönemlerde sadece esrar veya Hint keneviri gibi bu tür olaylarda 100 trilyonu aşkın Hint keneviri imha edilmiştir." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi bundan rahatsız olan çevreler var. Niye rahatsız oluyorlar. Çünkü terörün en önemli parasal kaynağı buydu. Tabi bundan bizim taviz vermemiz mümkün değil. Bununla bitmiyor. Bakıyorsunuz bu işin içinde bunun yönetimini yapanlar ne yazık ki şu andan siyasetin içinde olanlarla da bağlantılı. Bunların hepsini ifşa edeceğiz, açıklayacağız. Hem siyaset yapıyorum, demokrasi mücadelesi veriyorum diyeceksin, öbür tarafta da kalkacaksın esrar, eroin, silah her türlü insan kaçırmaya varıncaya kadar bunları da yapacaksın. E şimdi bunlara müsaade etmek devlet yönetimi olarak bizi de onları görmemek suretiyle suçlu durumuna düşürmez mi? Biz buna müsaade edemeyiz."

Erdoğan, şöyle devam etti: "İşte en son Lice olayı sırada bir olay değildir. Lice olayının da dolaylı olarak dayandığı yer esrar olayıdır, Hint keneviri olayıdır. Buraya davranıyor. O kalekol, karakol bunları hepsi hikaye. Şunu da söylemem lazım. Biz o karakolu kaldırıyoruz; ama şunu unutmayın ki daha güvenlikli karakolları da yapmak durumundayız. Niçin? Ülkemizin güvenliği için. Bunun için de bazı siyasi partilerden veya örgütlerden izin alacak halimiz yok. Tabi ki bunları yapacağız. Ülkenin güvenliği için bunlara ihtiyacımız var. Sınır güvenliğinde de bunları yaparız, içerideki güvenlik için de bunu yaparız. Yapmak durumundayız. Çünkü ülkemizde vatandaşımızın huzuru, mutluluğu için bunu yapmak durumundayız. Karakollar bunu sağlamak için var. Başka bir şey için değil. Gönül arzu eder ki bunlara hiç ihtiyaç olmasın. İnşallah o günleri de görürüz."
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER