Mısır ve Suriye'deki Katliama Tepkiler

Yurt genelinde Mısır ve Suriye'de gerçekleştirilen katliamlar lanetlenerek, protesto edildi

Mısır ve Suriye'deki Katliama Tepkiler
 Yurt genelinde Mısır ve Suriye'de gerçekleştirilen katliamlar lanetlenerek, protesto edildi

Başkentte, bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, İran Büyükelçiliği önünde Şam'daki kimyasal silah saldırısını protesto etti. İHH, Ankara Gençlik Platformu ve Özgür-Der üyelerinden oluşan bir grup, Suriye'deki katliamı kınadı.

-İstanbul

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam, Saraçhane Parkı'nda protesto edildi. Şam'da kimyasal silah saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Platformu, Suriye'de sivil halkı hedef alan kimyasal saldırıyı kınadığını belirterek, Suriye diktatörlüğünün kendi halkına karşı işlediği cinayetlere her gün yenilerinin eklendiği, son olarak Şam'da kimyasal silahla yapılan saldırıda büyük bölümü çocuk ve kadınlardan oluşan yüzlerce insanın katledildiğini bildirdi.

-Konya

Konya'da Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam kınandı. Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Ankara Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenecek mitingde Mısır halkının yanında olduklarını göstermek için haykıracaklarını söyledi.

-Nevşehir

Kapadokya'da balonlar, Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia" işaretli pankartlarla havalandı.

-Amasya

Minik eller, Suriye ve Mısırlı çocuklar için semaya açıldı. Amasya'nın Suluova ilçesinde yaz Kuran kurslarının yıl sonu etkinliğinde öğrenciler, Suriye ve Mısır'daki çocuklar için dua etti.

-Erzurum

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı anlatmak için Erzurum'da fotoğraf sergisi açıldı.

-Diyarbakır

Diyarbakır'da Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Suriye'de kimyasal silah kullanılarak 2. Halepçe katliamını, soykırımını yapan, yaptıran ve destek olanları şiddetle lanetliyoruz" dedi. Bozan, Suriye'de Müslümanlara yönelik katliamın devam ettiğini belirterek, Beşşar Esed'in kural tanımadığını söyledi.

-Trabzon

Trabzon'da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını protesto ettti. Suriye'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Atatürk alanında toplanan çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, çeşitli sloganlar atarak Suriye rejimini kınadı.

-Batman

AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, "Suriye'de kimyasal silah saldırısını gerçekleştiren, eli kanlı diktatör Esed ve işbirlikçilerini lanetliyorum" dedi. Güneştekin, Suriye'de her geçen gün artan şiddet olaylarının sorumlusu Esed'in kimyasal silah saldırısı ile bir gecede Şam'da bin 300 masumun canına kıydığını hatırlattı.

-Giresun

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ise "Esed rejiminin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği katliamlara göz yumanlar, Esed kadar suçludur" dedi.

-Hatay

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Göçmen, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler Komisyonu Raportörü Fransız Milletvekili Jean Marie Bockal, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki kimyasal silah saldırısına ilişkin "Şam civarında meydana gelen saldırı için artık gerçekten niteleyecek kelime bulamıyorum. Buna müthiş bir cinayet demek geliyor içimden. Bunu da çok açık bir şekilde çok kararlı şekilde bütün gücümüzle de kınadık" dedi.

-Yozgat

Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Suriye ve Mısır'da yaşanan katliamlarla ilgili, "Hakikatten Müslüman kardeşlerimize hep zulümler yapılıyor. Gerek Mısır'da gerek Suriye'de gerek Arakan'da, Filistin'de. Bunlar bizi ailecek çok üzüyor" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER