Türkiye vururuz demişti! PYD'den şok haber

ANKARA'nın Fırat'ın ötesine geçmesini istemediği PYD, kara harekatına başladı. Amaç da Fırat'ın ötesine geçmek. Ankara'nın bu gelişmeye nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor.

Türkiye vururuz demişti! PYD'den şok haber
 TÜRKİYE için Suriye'de endişe verici gelişmeler yaşanıyor. PKK uzantısı PYD , ABD'nin desteğini alan Devrimciler Ordusu ile Fırat'ın batısına geçmek için kara herakatına başladı. 

SDG içerisinde yer alan küçük silahlı gruplardan Devrimciler Ordusu (Ceyşul Suvvar), sosyal medya üzerinden Fırat nehri üzerindeki Tişrin barajı çevresinden nehrin batısında IŞİD kontrolündeki Mümbiç'e operasyon başlattığını bildirdi.

GÜVENLİK KORDONU OLUŞTURULDU

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren ise dün SDG'nin Fırat'ın batısına geçmediğini, sadece Tişrin Barajı civarını kontrol ettiğini ve barajın batı tarafında düşmanın top atışlarını uzak tutacak bir güvenlik kordonu oluşturduğunu söylemişti.

SDG ABD DESTEĞİNİ ALAN BİR KUVVET

SDG, PYD'ye yakınlığıyla bilinen Kürt ve Arap grupların birleşerek oluşturduğu ve ABD'nin desteğini alan bir kuvvet... SDG'nin içinde PYD'nin liderliğindeki SDG içinde Devrim Ordusu, İdlib Şehitleri Tugayı, Ayn Calur Tugayı, 99. Piyade Tümeni, Hamza Tugayı, Kaka'a Tugayı, 455. Özel Kuvvetler Tugayı, Selçuklu Tugayı, 102. Alay, Ahrar Şimal, Halep kırsalı Aşiretleri, Kürt cephesi, Şeyh Maksud Savunma Birlikleri, Şeyh Maksud Kadın Savunma Birlikleri adlı gruplar bulunuyor.

FIRAT'IN ÜZERİNDEKİ BARAJI ALDILAR

Fırat'ın batısındaki Mümbiç ilçesine doğru operasyon başlattığını duyuran Devrimciler Ordusu, Arap savaşçılardan oluşuyor. SDG, 27 Aralık'ta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Halep'in doğusundaki Sırrin beldesinin güneyinde bulunan terör örgütü IŞİD hedeflerine hava saldırısının ardından Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nı IŞİD'den almıştı.

ANKARA'NIN KIRMIZI ÇİZGİSİ FIRAT

Türkiye, PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesini istemiyor. Bunu da defalarca en üst dilden duyurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Bunu Rusya’ya da ABD’ye de söyledik. ‘Fırat’ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda da vururuz’ dedik. 2 kere de vurduk" demişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER