Yeni İmralı Heyetinde Sürpriz İsim

Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na yeni başvuru yaptıklarını açıkladı.

Yeni İmralı Heyetinde Sürpriz İsim
Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'ya yeni bir heyetin gitmesi için geçen hafta sonu Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını söyledi. Demirtaş, parti olarak yeni heyette Eş Başkan Gültan Kışanak'ın ismini de verdiklerini belirterek, isimlerin çok önemli olmadığını, fakat Kışanak'ın gitmesini arzuladıklarını dile getirdi.

BDP'nin de desteği ile Ankara Sürmeli Otel'de düzenlenen 'Demokrasi Barış Konferansı' esnasında basın mensuplarla bir araya gelen Selahattin Demirtaş, soruları cevapladı. Demirtaş, İmralı'ya yeni bir heyetin gitmesi noktasında Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını söyledi. Demirtaş, "İmralı'ya yeni bir heyetin gidişi konusunda Adalet Bakanlığı'na bir başvuru yaptık. Bu başvuruyu geçen hafta sonu Perşembe-Cuma günü itibari ile gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta bu ziyaret olur mu olmaz mı, bakanlığın cevabına göre gerçekleşecek tabi ki. Biz gerçekleşmesini arzuluyoruz." diye konuştu.

Bu defa Eş Başkan olarak Gültan Hanım'ın gitmesini arzuladıklarını da ifade eden Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "İsimler çok önemli değil, ama partimizin başvurusu bu şekilde sirayet etmiştir. Diğer isimler ise yine Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan olacak. Sonucuna bakacağız, yani isimler çok önemli değil. Bu konuda çok ısrarcı değiliz."

NEDEN GİTMEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI


BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak İmralı'ya giden heyette neden yer almadığını Hakkari'de açıklamıştı.

Kışanak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben de gitmek istedim; ancak Şemzinan'da gerilla ile merhabalaşmam Başbakan'ı kızdırmış olacak ki engeller konuldu" demişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2013, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER