2015 Yılı Hibe Destekli Ekipman Kontrolü Yapıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi 2015 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi yapıldı.

2015 Yılı Hibe Destekli Ekipman Kontrolü Yapıldı
 2015 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi yapıldı.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bismil İlçesinde 2015 yılında % 50 Hibe Destekli Tarla İçi Basınçlı Sulama Sistemleri (Tarla içi damla sulama sistemi ve Tarla içi yağmurlama sulama sistemi) desteğinden faydalanmak isteyen ilçe çiftçilerinin başvuruları; teknik ve idari açıdan değerlendirilmesi ve incelemesi, yatırımcı tarafından alımı talep edilen bireysel sulama makine ve ekipmanın su kaynağı, arazi koşulları ve üretim desenine uygunluğu araştırılması sonucu 40 (Çiftçi) tarımsal işletme uygun bulunmuş ve bu çiftçilerimize toplam 921.233,08 TL hibe desteği verilmiştir. Bu kapsamda hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerimizin bireysel sulama makine ve ekipmanlarının kontrol, tespit ve tutanak işlemleri; Bismil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri; Ahmet Aykal, Veysi Öz ve Gülşen Hasbek'in özverili çalışmaları neticesinde tamamlandı" 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER