AK Parti'li Altaç'tan Kaçırılan Çocuklarla İlgili Açıklama

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarla ilgili yaptığı açıklamada, çocukları dağa gidişlerini değil, dağdan inişleri için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti'li Altaç'tan Kaçırılan Çocuklarla İlgili Açıklama
 Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarla ilgili yaptığı açıklamada, çocukları dağa gidişlerini değil, dağdan inişleri için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İhlas haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Altaç, çözüm süreci başta olmak üzere son dönemlerde PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların ailelerinin gösterdiği tepkiyi değerlendirdi. Çözüm süreciyle birlikte bölge uzun yıllar sonra ilk kez olaysız, kansız, gözyaşının olmadığı bir dönemden geçtiğin anlatan Altaç, süreçle birlikte Türkiye'de demokratikleşme, özgürlükler ve insan hakları anlamında yapmamız gereken çalışmaları yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Altaç, "Bu çalışmaları yaparken, diğer taraftan çözüm süreciyle hiç bağdaşmayan, çözüm sürecinin mantığıyla, amacıyla tamamen çelişen durumları görmeye başladık. Siz bir taraftan çözüm diyeceksiniz, diğer taraftan insanları şiddete teşvik edeceksiniz, gerginlik yaratacaksınız, yol kesme eylemleri yapacaksınız, molotoflama, bombalama gibi yöntemleri izleyeceksiniz. 14-15 yaşındaki çocukları piknik amacıyla kırsala götürüp, orada örgütün saflarına bırakıyorsunuz. Bu durum kimin çözümden, barış ve kardeşlikten yana olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Biz bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacaklarımız bu ülkenin selameti, 77 milyon insanımız için çok önemlidir. Biz şantajları, badireleri, tehditleri bertaraf etmeye çalışırken, bütün tehlike ve riskleri göz önüne alırken, siz öbür taraftan kendinizce bir şeyler yapıp, çözüm süreciyle ilgili farklı durumlar yaratıyorsanız, samimiyetiniz gözden geçirilir" dedi.

"ÇOCUKLARI DAĞA GÖNDERMEKLE ÖLÜME GÖNDERMİŞ OLUYORSUNUZ"

Çocukları dağa göndermenin çözüm olmadığını ve bu sürece katkı sunmadığını herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayan Altaç, "Artık dağa gidişleri değil, dağdan inişler için çaba gösterin. Dağdan inişler için çaba gösterdiğiniz zaman bu ülkenin insanların geleceğine hizmet etmiş olursun. Çocukları dağa göndermekle ölüme göndermiş oluyorsunuz. Çözüm süreci de bu anlamda sıkıntıya giriyor. Çözüm sürecini halkımız çok ciddi manada destekleyip, sahip çıkıyor. Bunu da son dönemlerde yapılan eylemlerde görüyoruz. Bu eylemlerde, hükümetin attığı adımlar tutarlı olduğunu ancak örgüt tarafından bu sürecin istismar edildiğini ve samimi olmadığını da vatandaş ortaya koyuyor. Siz bu sivil inisiyatifin sesine kulak vermek zorundasınız. Halkın taleplerini görmezden gelirseniz halk bunun cevabını en iyi şekilde verecektir. İnsanlarımız artık çocuklarının ölmesini istemiyor. ya da çocuklarının başka çocukları öldürmesini istemiyor. İnsanlarımızın bunlara tepki vermesini çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Bu duruşlarını saygıyla sahipleniyoruz. Bir insanımızın canı her şeyin üzerindedir. Bütün kazanımların üzerindedir. Çocuklar bizim çocuklarımızdır. Dileğimiz, son dönemlerde dağa gönderilen çocuklarımızın bir an önce dönmesi, bununla beraber örgütün silahlı unsurları da artık bu ülkeyi terk etmeleri ve çözüm sürecinin daha kalıcı adımlarla önünün açılmasıdır" şeklinde konuştu.

İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Kantarcıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER