Altaç'tan Yeni Çözüm Süreci Paketi Açıklaması

Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu’nu değerlendiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, bu yasayla ile birlikte çözüm sürecinde samimi olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Altaç'tan Yeni Çözüm Süreci Paketi Açıklaması
 Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu'nu değerlendiren Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, bu yasayla ile birlikte çözüm sürecinde samimi olduklarını gösterdiklerini söyledi.
TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen Kürt sorununun çözümüne yönelik 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu' ile ilgili açıklamada bulanan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yasanın sorunu çözmeye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, çözüm sürecinde atılan adımlar konusunda bu yasanın hükümetin elini güçlendirdiğini belirtti. Yasayı çok önemsediklerini anlatan Altaç, "Çözüm süreci paketi olarak nitelediğimiz, terörün sonlandırılmasına yönelik hazırlanan bu yasayı çok önemli görüyoruz. Sorunun çözümü için çaba gösteren kamu görevlileri gözaltına alınmak ve ceza tehdidiyle karşı karşıya kaldılar. Bu sorun Türkiye'nin son 30 yılında çok ciddi mağduriyetler yaratan ve vatandaşımızın canına malına mal olmuş, annelerin gözyaşı döktüğü bir sorundur. Siz bu sorunun çözümü için irade ortaya koyarken cesaretini de göstermelisiniz, riskleri göz önüne almalısınız. Bunun birçok olumsuz tarafı vardır. Ak Parti iktidarından önce ismi konulamayan bir sorundu. Cesaret edilip, isimi konulamayan bu sorunu çözme cesaretini gösterdik. Sorunu çözebilmenin gayretini ortaya koyuyoruz. Bu sorunu çözerken, bu işte aktif görev yapan ilgili kişilerin yarın bir ceza tehdidiyle karşılaşmamaları için bir yasal zemin hazırlamak zorundasınız. Bu anlamda bu yasa elimizi oldukça güçlendirecektir" dedi.

"TOPLUMUN ÇOK GENİŞ KESİMİ YASAYA DESTEK VERDİ"

Altaç, Ak Parti iktidarı tarafından hazırlanan yasaya toplumun çok geniş bir kesiminin destek verdiğini ifade ederek, yasanın hayata geçmesiyle çözüm sürecinde somut adımlar atılacağını dile getirdi. Altaç, "Bu bir toplumsal bir meseledir. Toplumsal meseleyi çözebilmenin yönetmeleri de bellidir. Sorunun çözümü için çeşitli dinamiklerle, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülür. Sorunu en az mağduriyet ve zararla nasıl atlatılabilmesi için sorunun muhataplarıyla görüşülür. Yapılan görüşmeler neticesinde çözümle ilgili atılması gereken adımlar varsa yapılır. Bu anlamda biz bu yasanın hayata geçmesiyle çözüm süreciyle ilgili çok daha sağlıklı ve somut çalışmalar yapılacak. Toplumun çok geniş kesimi yasaya destek verdi. Bu yasayla birlikte bizim çözüm sürecinde ne kadar samimi olduğumuzu, sorunu çözmek ne kadar zor ama buna rağmen ortaya konulduğunu gösterilmesi açısından önemli görüyoruz. Son 18 ayda yaşanan huzur ortamı hepimizi mutlu etti. Bugün artık şehit cenazeleri gelmiyor, anneler ağlamıyor. Bu son yasa tasarısı da bunun en önemli ayağını oluşturacaktır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER