Anadolu Dernekler Konfederasyonu Sürece Destek İçin Diyarbakır’da

Anadolu Dernekler Konfederasyonu, başlatılan çözüm sürecine destek için Diyarbakır’a geldi.Bir dizi ziyaretlerde bulunan federasyon başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı...

Anadolu Dernekler Konfederasyonu Sürece Destek İçin Diyarbakır’da
Anadolu Dernekler Konfederasyonu, başlatılan çözüm sürecine destek için Diyarbakır’a geldi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunan federasyon başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in şehir dışında olması nedeni ile heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek karşıladı. Aralarında, Sinop, Ordu, Giresun gibi Karadeniz illerinin dernek federasyon başkanlarının da bulunduğu heyet önce kendilerini tanıttı. Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, bölgede yaşananların bir çok kayba neden olduğunu belirterek, ölenin kim olursa olsun, geride kalan annelerin gözyaşları olduğunu söyledi. İpek, "Bölgemizde gelişen savaş birçok kaybı, yoksulluğu, yok etmeyi de kendisi ile beraberinde getirdi. Toprağa düşen Kürt olur, Türk olur gerilla olur, asker olur, polis olur hiç fark etmiyor. Sonuçta annelerin gözyaşlarıdır ortada kalan. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu konuda gerçekten biz bölge olarak çok acılar yaşadık. Karadeniz yine büyük acılar yaşadı. Akdeniz Türkiye’nin her bölgesi çok büyük acılar yaşadı. Bu acıların son bulması için herkesin, Türkiye’de yaşayan, bu atmosferi soluyan her grubun her kesimin mutlaka elini taşın altına koyması gerektiği inancındayım. Bu ülkede barış, kardeşlik ve emeğe dayalı, sevgiye dayalı bir ortamın gelişmesi için hepimiz üstümüze düşeni yapmak durumundayız” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Kavakçı, uçakta Diyarbakır’a gelirken Diyarbakır’ı dağlık bir mekan olarak hafızasında şekillendirdiğini dile getirdi. Karşılaştığı manzaranın düz bir ova, sulak araziler ve modern bir kent olduğunu aktaran Kavakçı, bu nedenle de kendisini çok cahil kalmış olarak değerlendirdiğini ifade etti. Kavakçı, "Ben bu süreçte hangi lider bu kanı durdurursa hangi lider olursa olsun bu, onun ellerini değil ayaklarını öperim. Şimdi insanlar şunu görüyor. Sadece ölenleri görüyor insanlar. Ya sakat kalanlar. Gözü yok. Eli yok ayağı yok. Burnu yok. Ölen ölüyor ya kalan. Ömür boyu o şekilde yaşıyor. Bilmemiz gereken şu, biz buraya geldik. Ben gerçekten çok cahilmişim. Bilseydim bundan çok öncesinde de gelirdim. Hatta en azılı günlerde bile gelirdim. Ne olursa olsun. Bu kan dursun, nasıl durursa dursun. Şu anda nasıl gülümsüyorsanız, ben nasıl gülümsüyorsam hep böyle gülümseyelim” diye konuştu.

Heyet çekilen toplu fotoğrafların ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER