Anlı: Bedel Ödemeye Hazırız

Eşbaşkan Anlı, "İstiyorlarsa bu uğurda ölümü bile göze almaya hazırız. İsterlerse cezaevi, isterlerse ölüm herkes bunu böyle bilsin. Herkes bizi tanısın" dedi.

Anlı: Bedel Ödemeye Hazırız
 Diyarbakır Silvan minibüs hattında çalışan minibüs sürücü ve sahipleri ile kooperatif yöneticilerinin sopa ve kalaslarla Büyükşehir Belediyesi'ne saldırması üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, saldırının kuruma değil "halkın iradesine" yapıldığını söyledi.
Anlı halkın iradesinin savunucusu olacaklarını kaydederek, saldırganlar kim olursa olsun her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti. Anlı, "Bedeli neyse ödeyeceğiz. İstiyorlarsa bu uğurda ölümü bile göze almaya hazırız. İsterlerse cezaevi, isterlerse ölüm herkes bunu böyle bilsin. Herkes bizi tanısın. Bizi sinirlendirmesinler" dedi. Anlı şöyle devam etti:

"3 aydan beri bu kentin hukukunu işgal edenler, halkın ahlaki değerlerini işgal edenler, haksız ve hukuksuz bir şekilde bu kadim onurlu, mazlum halkın çıkarları önünde set kurmaya çalışanlar... bugün bunun farklı bir yansımasıdır."


 
Anlı ulaşım ile ilgili kararın, kentin hukukunu korumaya dönük bir karar olduğunu ifade ederek, "Bu karar sadece belediye yönetiminin sırtında değildir. Bu karar bu şehirde yaşayan ve bu şehirde hukuka sahip çıkılması talebini gerektiğini söyleyen herkesin kararıdır" dedi. Anlı şöyle devam etti: "Eğer kaldırım hizmetinden rahatsız ise, eğer toplu ulaşımla ilgili hizmet üretmesini istiyorsak, bu şehre çöreklenmiş rant ve çıkar çetelerini çıkarıp atmak istiyorsak, bu kentteki madde bağımlılığını sonlandırmak istiyorsak, bu şehirde kadınların, engellilerin ötekileştirilmiş herkesin, yani kimsesizlerin kimsesi olmak istiyorsak bunun bedeli olacaktır. O bedeli ödemeye hazırız."

SAHİP OLDUĞUMUZ TEK ŞEY HALK GÜCÜDÜR

Anlı konuşmasını sürdürdü: "Bizlerin ailesi, aşireti, silahlı gücü yok. Bizim sahip olduğumuz tek şey halk gücüdür. O nedenle bu onurlu, namuslu halka bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Bu kararı siz verin. Biz bedel ödemeye hazırız. Ama sizleri yanımızda görmek istiyoruz."

"Bakın, onurlu Silvan halkı bunu engellediği için Silvan'da saldırı yapamıyorlar. Biz bu kararı muhtarlarla halka paylaşarak aldık. Bizim bireysel olarak verdiğimiz bir karar değildir" diyen Anlı, kararın, muhtarlarla yapılan toplantı sonucunda alındığını, hatta köylerin de bu yönde bir talebinin olduğunu söyledi. Anlı, "Eğer biz inşa sürecinden bahsedeceksek, yaşamı hakça ve adil bir şekilde paylaşmak noktasına getireceksek o zaman belediye ahlaki değerlere sonuna kadar sahip çıkacaktır" dedi. Yaşanan saldırının Diyarbakır için bir milat olduğunu ifade eden Anlı, "Bundan sonra hep beraber kendi değerlerimizle yaşamak istiyorsak, saldırı nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun, hangi kimlikle yapılırsa yapılsın ortak bir duruş sergilememiz gerekiyor" diye konuştu.

KARANLIK GÜÇLERİN İŞİ

BDP İl Eşbaşkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT de, bu saldırının arkasında kimler olduğunu bildiklerini söyledi. "Bu saldırı, birkaç kişinin işi değildir. Kimse arkasında bir destek olmadan bu saldırıyı yapamaz. Bu işin arkasında karanlık güçler var. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Belediyelerin halkın iradesini temsil ettiğini ifade eden Zümrüt, saldırının halkın iradesine yapıldığını ifade etti. Zümrüt, "Biz halkımıza hizmet etmek için buradayız. Hizmet etme sözüyle bu seçimleri aldık. Bugün hepimiz ateşten gömlek giymiş durumdayız. Ödememiz gereken bedelleri ödedik. Bundan sonra da bedel ödemeye hazırız."

BDP olarak kararın arkasında olduklarını ifade eden Zümrüt, topluma hizmet etmek için çalıştıklarını, bundan sonra hiç kimsenin elini kolunu sallayarak kurumlara giremeyeceğini ifade etti.

BEDELİ ÇOK AĞIR OLACAK

Zümrüt şöyle devam etti: "Seçilmişlerimizi belediye başkanlarımızı, çalışanlarımızı tehdit edemez. Kürt halkının mücadelesi bütün baskılara karşı boyun eğmemiştir. Bundan sonra da boyun eğmeyecektir. Bu böyle bilinsin. Kim tarafından yapılmışsa yapılsın, arkasında kim olursa olsun bu saldırıyı yapanları kadınlara ve gençlere teslim edeceğiz. Onlar, bu saldırganları yargılayacaklar. Bu belediyeleri almak için 40 yıl mücadele ettik, zindanlara girdik, işkencelerden geçtik. Büyük bedeller ödeyerek belediyeleri aldık. Bu kurumlara saldırmak, çalışanlarına, yöneticilerine saldırmak, camını, penceresini indirmek kimsenin haddi değildir. Bu kırılan camların bedeli çok ağır olacaktır."

YARIN SALDIRI PROTESTO EDİLECEK

Zümrüt, "Bugün kim gelip bizimle bir problemi, tartışmışsa dinledik. Ama kimsenin menfaatleri için kurumlarımızı peşkeş çekemeyiz. Birilerinin kişisel hesapları için kararlar alamayız. Alınan kararlar halkın çıkarları için alınmıştır" dedi. Zümrüt, halka çağrıda bulunarak,"Gelin sizin için alınan kararlara sahip çıkın. Gelin kurumlarınıza, belediyelerinize sahip çıkın" diye konuştu.

Zümrüt, 5 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00'de Büyükşehir Belediyesi önünde tüm halkı saldırıya karşı yapacakları açıklamaya davet etti. 
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER