Anlı: Halklar Arasında Barış Köprüsü Olacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, halklar arasındaki önyargıların fuarlar sayesinde aşılabileceğini söyledi.

Anlı: Halklar Arasında Barış Köprüsü Olacağız
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'ın bu yıl onur konuğu olarak yer aldığı 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmak için İzmir'e gitti. Anlı, fuar öncesinde kentteki kurum ve kuruluşları ve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Anlı ve beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Bayrak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak Düzgün ile birlikte ilk olarak HDP İl Örgütü'ne giderek burada partililerle bir araya geldi. Toplantıya, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile DBP İl eş başkanları Yusuf Kaya ve Fevziye Pulat'la birlikte çok sayıda kişi katıldı.


Toplantıda konuşan Anlı, fuarın halklar arasındaki önyargıların kaldırılmasında önemli bir köprü görebileceğine dikkat çekerek, "Diyarbakır'dan İzmir'e, İzmir'den Trabzon'a halklar arasında bir barış köprüsü kuracağız. Halklar arasında sorun yok. Biz Diyarbakır'da mücadeleyi üst boyutlara taşırken başka yerlerde de halklar yine mücadeleyi sürdürüyor, sürdürecek" dedi.

Şengal'de yaşanan katliamlara da değinen Anlı, Şengal'den kaçmak zorunda bırakılan 3 binden fazla kişinin Diyarbakır'daki çadır kentte misafir edildiğini söyledi.

DAYANIŞMA SÜRÜYOR

Kürtlerin cephe dayanışması sürdürdüğünü dile getiren Anlı, "Bu deneyim bize göstermiş oldu ki biz kendi öz gücümüzle var olacağız. Kürt halkının yakınında olan e ABD ne de başka güçler değildir. Düşünsenize 7 genç binlerce insanın hayatını kurtarıyor" dedi. Eş başkanlık sistemine de değinen Anlı, eş başkanlık sistemi sayesinde yapılan toplantıların daha verimli ve üretken geçtiğine, farklı bakış açılarının da kendisini dillendirme şansına sahip olduğunu ifade etti.

TAZİYE ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Anlı, HDP ziyaretinin ardından önceki gün hayatını kaybeden yazar Vedat Güldoğan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada aile üyeleri ile bir araya gelen Anlı, ardından 2012 yılında Zagros'da yaşamını yitiren Orhan Yıldırım ve tutuklu bulunduğu Şakran Cezaevi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yaşar Dere için kurulan taziyeye katılmak üzere DBP Bayraklı İlçe Örgütü'ne gitti. Taziyeye Anlı'nın yanı sıra, BDP ve HDP İzmir il örgütleri, Barış Anneleri, Yakınlarını Kaybedenler Derneği (YAK-DER), Tutuklu Aileleri Yakınları (TAY-DER) ve çok sayıda yurttaş katıldı. Anlı ve beraberindeki heyet daha sonra yurtdışında yaşamını yitiren Barış Doğan adlı yurttaşın taziyesine katılarak ailesine başsağlığı diledi. 
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER