Atik, Binlerce Kişiye İş İmkanı Sağlayacak Projelerini Açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak projeler hazırladı.

Atik, Binlerce Kişiye İş İmkanı Sağlayacak Projelerini Açıkladı
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak projeler hazırladı. Diyarbakır-Çınar arasında 40 yıldır tamamlanmayan Dilaver Barajı ve Trikotaj Eğitimi Projeleri ile kısa zamanda binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağını kaydeden Atik, "Tarımsal kalkınmaya yönelik projelerle bölgemizden batıya doğru yıllardır yaşanan mevsimlik ve dış göçü engelleyeceğiz" dedi.

AK Parti'de Türkiye genelinde aday adaylığı için en fazla başvuru yapılan kentler arasında yer alan Diyarbakır'da milletvekili aday adaylarının Perşembe günü Ankara'da parti genel merkezi tarafından oluşturulan komisyonlarda mülakata tabi tutulacağı bildirildi.Milletvekili aday adayları mülakatta başarılı olmak ve parti tarafından 7 Nisan'da açıklanacak kesin adaylık listesine girebilmek için yoğun mesai harcarken, 'Tarımsal kalkınma, toplumsal barış' sloganı ile hareket eden Abdullah Atik, projelerinden ikisini açıkladı.

"40 YILDIR TAMAMLANMAYAN BARAJIN TAMAMLANMASINI VE İSTİHDAM ALANLARI OLUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

En önemli projelerinin başında Diyarbakır-Çınar yolunda 40 yıldır atıl durumda olan Dilaver Barajı'nın tamamlanmasını sağlamak ve burada gelişecek tarım ekonomisi ile dış göçü olacağını ifade eden Atik, "Toplam 37 bin dönüm araziyi sulayacak olan bu barajDicle ve Kural Kızı barajlarının gölet sahalarına kadar girdiği için devasa bir alanı kapsıyor. Bölgede tarıma en fazla elverişli olan arazilerin bulunduğu alanı kapsaması büyük avantaj. Barajın olduğu alanda sahibi olduğumuz araziler ağırlıkta. Bu konuda geliştireceğimiz projelerle 5 ile 10 bin arasında istihdam sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"TRİKOTAJ EĞİTİMİ İLE VATANDAŞLARI UZMANLAŞTIRIP İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Atik, Çınar-Diyarbakır arasında hayata geçireceği trikotaj eğitimi projesi ile bölgeden batıya yönelik yıllardır yaşanan mevsimlik işçi ve dış göçü önleyeceklerini kaydetti. Atik, "Bu proje ile binlerce hemşerimizin iş umudu ile yollara düşmesinin önüne geçeceğiz.Pilot köy seçilen Çınar'a bağlı Kazıktepe köyünde başlayacak proje sayesinde her aileden bir kişi eğitim aldıktan sonra iş sahibi olacak. İlk olarak 30 kişi ile başlayacak projede 3 yılın sonunda en az 3 bin kişinin iş sahibi olmasına olanak sağlayacağız. Dilaver Barajı ve trikotaj eğitimi projeleri sayesinde kısa zamanda bölgemiz hem tarımsal alanda ivme kazanacak hem de binlerce hemşerimiz iş ve AŞ sahibi olacak. Bunun sözünü tüm hemşerilerime veriyorum. Çünkü tarım sektörü bizim uzmanlık alanımız. Bunun gereklerini yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER