BDP'den Poster Yakılmasıyla İlgili Açıklama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Silvan İlçe Başkanı Kerem Canpolat, gündüz AKP bayraklarının, akşam ise kendi partilerinin eş başkan adaylarının posterlerinin yakıldığını belirterek, birilerinin ortalığı karıştırmaya çalıştığını söyledi.

BDP'den Poster Yakılmasıyla İlgili Açıklama
 Bu işin altında bir provokatörlük yattığını belirten Canpolat, birilerinin BDP ile AKP'yi karşı karşıya getirmek istediğini dile getirdi.

Bu provokatör eylemlere gelmemek ve ilçenin huzurunu bozmamak için AKP'yi yanlarında görmek istediklerini belirten Canpolat, "Bildiğiniz gibi dün akşam burada bir olay meydana geldi. Bu kirli bir şeydir. Dün gündüz vaktinde AKP'nin bayrakları yakılmış, gece saatlerinde ise bizim partinin belediye eş başkanlarının posterlerine yakılma teşebbüsünde bulunulmuştur. Bu kirli oyunu yapanları yakaladık ve polise teslim ettik. Yakaladığımız şahıslardan 2'si uzman çavuş, 1'i ise öğretmendir. Öğretmen çocuklarımıza ders vereceğine gelip provokatörlük yapıyor. Kirli eylemler yapıyor. Biz dün de söyledik, bu cemaatin işidir, paralel devletin işidir. Bugün diyoruz ki, polislerin de parmağı var. Silvan emniyetinin de parmağı var. Yakalayıp emniyete teslim ettiğimiz o insanları onlar da bugün bıraktılar. Onları askeriyeye teslim etmişler. Silvan'da şu anda güzel bir ortam var, sessiz bir ortam var, demek ki onların hoşuna gitmemiş. Bundan rahatsız oluyorlar. İlla buralarda bir şeyler yapacaklar, kirliliğe alışmışlar. Güzel ortamlardan tat almıyorlar. O yüzden yaptıkları kirli bir oyundur. Bu yüzden elimizden ne gelse demokratik haklarımızla yapacağız. Her iki eş başkanımız da şikayetçi oldu. Hepimiz şikayetçiyiz, şahitlerimiz var, onları gören görgü tanıklarımız var. Silvan'ın her yerinde MOBESE kameraları var, derhal bunların incelenerek provokatörlere gerekli cezaların verilmesini istiyoruz. Biz buradan AKP hükümetine sesleniyoruz. Silvan'da kirli şeyler oluyor, eğer onlar bu kirliliğin arasında değillerse buna karşı hassasiyetleri çok olmalı seslerini çıkartmalıdırlar. Bizim yanımızda yer almalıdırlar. Bunun içi ne gerekiyorsa yapmalıdırlar. Bütün Silvan'ın bu olaya sahip çıkmasını istiyoruz. Bunlar Silvan'ı yıkmak istiyor. Ellerini Silvan'ın huzuruna sokmak istiyorlar. Düşüncesi ve görüşü ne olursa olsun herkesin eli Silvan'ın huzurunda olsun. Bütün Silvan'a çağrımız budur. Silvan'ın huzuruna sahip çıkın" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık BDP seçim bürosuna giderek, Halepçe katliamının 26. yıl dönümü nedeniyle yapılan sinevizyon gösterisine katıldı.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER