Belediyenin Akreple Mücadelesi Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, akreple mücadele kapsamında temizleme ve ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediyenin Akreple Mücadelesi Sürüyor
 Akreple mücadele kapsamında temizleme ve ilaçlama çalışmalarına devam edenDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi, akrep sokma vakalarının yaşanmaması için İçkale, Sur dipleri ve burçlar dahil 900 farklı noktada akrebe karşı ilaçlama çalışması yürütüyor.

Akrebe karşı temizlik ve ilaçlama çalışmasını her yıl mayıs, temmuz ve eylül aylarında olmak üzere üç defa yürüten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerinin, akrebe karşı ilaçlama çalışması Ali Paşa Mahallesi, İçkale, Sur dipleri ve burçlarda sürüyor. Ekipler, özellikle eski ve tarihi yerlerde bulunan akreplere karşı Suriçi bölgesinde yaklaşık 900 farklı bölgede ilaçlama yapıyor.


Çalışma hakkında bilgi veren Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Şefi Kadri Korkutata, akreplerin dünyanın çok geniş bir coğrafyasında, özellikle Ekvatora yakın kuşakta önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, akreplerin ölümle sonuçlanabilen vakaları doğurabileceğini söyledi. Diyarbakır merkezde özellikle Suriçi bölgesinde, 900'ü aşkın kaynakta, yılda 3 kez akrebe karşı temizleme ve ilaçlama mücadelesi yürüttüklerini söyleyen Korkutata, "Bu yıl yine Sur Belediyesi'yle birlikte 70'i aşkın galeride, özellikle Sur diplerinde temizlik çalışması yapıldı. Yine kentsel dönüşüm sonrası kalan atıklar temizlendi. Akrep mücadelesi kapsamında, son uygulamamız eylül ayında olacak. Bu kapsamda 12 kişilik ekibimiz mevcut ve bunlar 3'er ekip şeklinde yaklaşık 2 hafta sürecek bir çalışma seyriyle bu hizmeti yürütecek." dedi.

Temizlik, ilaçlama ve kedi önerisi

Belediye olarak ilaçlamayı düzenli olarak yaptıklarını, vatandaşların da kedi beslemek gibi bireysel önlemler alabileceğini belirten Korkutata, akreple mücadelede kedilerin doğal bir avcı olduğunu hatırlatarak, her evde bir kedinin bulunmasının akreplere karşı mücadelede çok etkili olacağını vurguladı.


Korkutata, eski tarihi yapılarda, mahzenlerde, odunluklarda, avlularda yılda bir kere temizliğin yapılması ve gereksiz malzemelerden arındırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER