CHP Diyarbakır İl Başkanlığından Ezidilere Ziyaret

Sincar bölgesinde IŞİD'in saldırılarından dolayı Diyarbakır'a sığınan Ezidileri, Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve parti yöneticileri ziyaret etti.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığından Ezidilere Ziyaret
 IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'nin bir çok bölgesine yerleşen Yezidiler için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümer Park'ta barınmaları için çadır kurdu. Sümer Park içerisinde yaşamlarını sürdüren Yezidileri bugün Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve parti yöneticileri ziyaret etti. Yezidilerle bir araya gelen partililer yardım gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın Belediye destek hizmetleri daire başkanı Mehmet Kaya'dan Yezidiler hakkında bilgi aldı. Kaya, Diyarbakır'a toplam 1015 yezidinin geldiğini 400'e yakın kişinin Sümer Parkta kaldığını ve üç öğün yemek verdiklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve beraberindekiler Yezidi sözcüleri ve Yezidilere yardımda bulunan gönüllü vatandaşlarla da görüşerek ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın açıklama yaptı.

İl Başkanı Muzaffer Sayın Yezidilerin acılarını paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, IŞİD'in yaptığı saldırıları da kınadı. Sayın, "Bölgede IŞİD'in katliamları nedeniyle mağdur olmuş, zulüm görmüş, katledilmiş bütün bu kardeşlerimizi duygu ve acılarını paylaşmak üzere buraya geldik. Biz bir dayanışma ruhuyla acılarını paylaşmak için geldik. Yezidi kardeşlerimiz yalnız değildir. Bu bir insani yardımlaşma ve dayanışmadır. Özellikle kalacak yer sıkıntısı çektiklerini öğrendik. Aralarında hasta olanlar ve saldırıya uğrayanlarda var. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Her kesimin yardımlarını esirgememelerini istiyoruz"diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER