Çocukları Kaçırılan Ailelerden PKK'ya Tepki

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen lise öğrencileri Halime Gündüz, Fırat Aydın Eren ile Habip Temel’in aileleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek PKK'ya tepki gösterdi.

Çocukları Kaçırılan Ailelerden PKK'ya Tepki
 Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen lise öğrencileri Halime Gündüz, Fırat Aydın Eren ile Habip Temel'in aileleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek PKK'ya tepki gösterdi.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen piknik etkinliğinde PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen lise öğrencileri Halime Gündüz ve Fırat Aydın Eren ile 4 Nisan günü Abdullah Öcalan'ın doğum gününün kutlandığı Halfeti ilçesinde kaçırılan Habip Temel'in aileleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek çocuklarının geri gelmeleri için yetkililerden yardım istedi. Ellerinde çocukların fotoğrafları ve pankartlarla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan aileler adına basın açıklamasını yapan Halime Gündüz'ün ağabeyi Müslim Gündüz, 15 yaşındaki çocukların yerinin kamplar değil, ailelerinin yanı olduğunu söyledi. Megam-Der tarafından çocukların piknik bahanesiyle Lice kırsalına götürüldüğünü aktaran Gündüz, pikniğe giden bazı çocukların PKK'ya teslim edildiğini öne sürdü. Gündüz, bu yaştaki çocukların ulusal ve uluslararası hukuka göre kendi iradeleri ile karar verme sorumluğuna sahip olmadığını dile getirdi. Gündüz, "PKK ve Abdullah Öcalan'a çağrımız, imza attığı uluslararası anlaşmaya uymalı ve çocuklarımızı derhal serbest bırakmalıdır. 23 Nisan'da kaçırılan çocuklardan bir kısmı geri bırakıldığı gibi bizim çocuklarımızın da bırakılmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve hükümete çağrımız ise, barışın biran önce ülkemize gelmesiyle çocuklarımızla birlikte dağdaki herkesin ailelerine kavuşmaları için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşları ve duyarlı kamuoyu ise bu insanlık dramına sessiz kalmamalı ve bu olayın takipçisi olmalı" dedi.

Gündüz, kaçırılan çocukların serbest bırakılarak ailelere teslim edilene kadar eylemlerine devam edeceğini ifade etti.

"ÇOCUĞUMUN SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİL"

Fırat Aydın Eren'in annesi Filiz Eren, oğlunun gözlerinde sorun yaşadığı ifade ederek, gözyaşı içerisinde oğlunun geri gelmesini istedi. BDP'li milletvekilleriyle görüşmeye çalıştıklarını fakat kimsenin kendileriyle görüşmediğini kaydeden anne Filiz Eren, barış gelmesini dileyerek, artık annelerin ağlamasını istemediklerini söyledi.

Aileler yarından itibaren Büyükşehir Belediyesi bitişiğinde bulunan Yaşam Park'ında oturma eylemi başlatacaklarını açıkladı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER