‘DARBENİN ENGELLENMESİNDE GİZLİ KAHRAMAN KADINLARDIR’

YORSAM Genel Koordinatörü ve Diyarbakırlı iş kadını Türkan Deveci Gürler,15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin başarısız olmasında kadınların önemli rol oynadığını söyledi. Gürler,”Kadınlar hem annelik duyguları hem de cesaretleri ile bu hain planın boşa çıkmasını sağladı” dedi.

‘DARBENİN ENGELLENMESİNDE GİZLİ KAHRAMAN KADINLARDIR’
 YORSAM Genel Koordinatörü ve Diyarbakırlı iş kadını Türkan Deveci Gürler,15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin başarısız olmasında kadınların önemli rol oynadığını söyledi. Gürler,”Kadınlar hem annelik duyguları hem de cesaretleri ile bu hain planın boşa çıkmasını sağladı” dedi.

 

 

‘KADINLARIN CESARETİ DARBECİLERİN PLANLARINI BOZDU’

‘‘Darbenin engellenmesinde gizli kahraman kadınlardır’..Bu sözler daha önce AK Parti’de milletvekili adayı olan,çeşitli sivil toplum örgütleri ve kadınlarla ilgili girişimcilik kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev yapan halen de merkezi Diyarbakır’da bulunan Yeni Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (YORSAM) genel koordinatörlük görevi yürüten Türkan Deveci Gürler’e ait. Gürler,kadınların hem annelik duygularını hem de cesaretlerini ön plana çıkararak darbecilerin planlarını bozduğunu dile getirdi.

Darbenin tarihimizin kara sayfalarında yer alan utanç duvarları olduğunu anlatan ülke tarihinin iki vahim olayında iki kadın pilotun yer almasını da hem üzüntü hem de şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

 

 

‘KADIN PİLOTLARIN VAHİM OLAYLARDA KULLANILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

Gürler,”Elimizden milli irademizin alınmasıyla idare ve yönetilme özgürlüğümüz hiçe sayılmıştır .Yıllarca bu askeri dayatma politikaları ile askerin silahı millete doğrultulmuştur, beslenilen varlığımızı emanet ettiğimiz kişilerin ihaneti asla kabul görülemez bir kahpeliktir .Ne yazık ki Türkiye ailesine dış güçler ile işbirlikçileri bunu yaparak affedilemez tarihi hata yapmışlardır ve bunun bedelini süreç ödetecektir .Yıllardır kadınlarımız ikinci planda tutulmasına rağmen kilit noktalarda rol almışlardır .Sabiha Gökçek ilk askeri pilot olarak görevlendirilirken kadının gücünün neler yapılacağını gördük.Lakin bu gücü Seyit Rıza ve dersim de 40 bin Alev'i  vatandaşımızı havadan bombardımana tutarak katli ile kullanmıştır .Ne acıdır ki yine bir kadın pilot olan Keriman Kumaş  15 temmuz 2016 gecesi İstanbul Sema'larında insanlarımızı haince verilen görevin gücüyle öldürmeye hazırlanmıştır .Evet kadın güçlüdür ,erkeklerinin yapacağı her işte başarılı olur ama bunu yaparken kadın olma olgusunu yitirdiği zaman çok daha katılaşabiliyorlar .Görev yaparken vicdanlarını ve anaç duygularını hiçe sayıp vahşi davranış sergileyebilmektedirler. Kadın pilotların böylesine vahim olaylarda kullanılmasını da düşündürücü buluyoruz “ dedi.

 

‘KADINLAR,ERKEKLERE CESARET VERDİ’

“Bu iki olumsuz örnek her kadının böyle olduğu anlamına gelmez” diyen Gürler,15 Temmuz gecesi İstanbul başta olmak üzere ülkenin bir çok yerinde darbecilere direnen kadınların destan yazdığını ve erkeklere cesaret verdiğini ifade etti. Gürler,”Öte taraftan İstanbul Boğaz'ında kadın darbeyi önlemekte öncül olmuştur .Erkeklerin geri durduğu anlarda analar bacılar , öne kendilerini  siper etmişlerdir.Erkeklerine,” korkmayın sizler bunu önlersiniz hadi yiğitler” diyerek arka gücü öne sürmüşlerdir .Erkelerin  direnç düşüklüğü gösterdikleri anda etkin konuma geçip darbenin gizli kahraman'ları olmuşlardır. Kadınlar biliyorlar ki çocuklarının gelecekleri elden gidiyordu.Onlar birer anne idiler .Kadınlar biliyordu ki ülke kayıp verecekti ölümler vardı , ölen onların eşleri , sevgilileri umutları idi , çünkü onlar birer eş , birer sevgili idiler.Kadınlar görüyordu ki ailesi tramva yaşayacaktı , toplum alt üst olacaktı , çünkü onlara toplumun mihenk taşı olan ailenin direği ve yuva yapıcısı idiler .Ve görünen şu ki en olmaz zamanlarda kadınlar imza atarak toplumun ana karekterini olma özelliklerini ellerinden bırakmamışlardır” diye konuştu.

 

‘KADIN HAK ETTİĞİ HAKLARA KAVUŞMALIDIR’

Gürler,kadınların neler yapabileceğinin darbenin önlenmesinde bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekerek kadınların yeni dönemde hak ettiği haklara kavuşması gerektiğinin altını çizdi. Gürler,”Başarı sonrası yine erkeklerin erklik mücadelesi ile devletin ve siyasetin kademelerini ellerinde bulundurarak etkin konuma geçmişlerdir .Görünen şu ki hala erklik savaşı bitmiyorki bir şeylerin yarışında bizler boğulacaktık , kadınların anaç , toparlayıcı , şefkatli karşılıksız Ve de dimdik duruşuna ihtiyaç var yine .Temennim şu ki yeni dönemde bu adsız kahramanların hakettikleri  değer ve konuma getirilmeleri için çalışmaların yapılmasıdır .

Siyaset arenasından tutunda devletin her kademesinde görev verildiği zaman kadın görevini başarı ile yapmıştır , hatta en acımasız tarafından olsa bile.Bu onun ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.Darbe sırasında ve sonrasında kadınların direnişi hayranlık uyandıracak niteliktedir” dedi.

 

‘KADINLAR AK PARTİNİN BAŞARISINDA ETKİN GÜÇ’

Demokrasi nöbetlerinde de kadınların öncü güç olarak ön plana çıktığını ifade eden Gürler,AK Parti’nin 14 yıllık başarısında da kadınların etkin rol oynadığını savundu. Gürler,sözlerini şöyle tamamladı ;”Alanlara baktığımızda sabahlara kadar nöbet yarışını bırakmayan kadınlar erkeklerine de güç desteği yaparak dik durmalarına öncülük etmişler. Ve de etmeye devam ediyorlar . Aslında bu süreç kadınların ne kadar duyarlı ve de sahiplenmede kararlı olduklarını göstermiştir .Yine 2002 ve 2007 yıllarına baktığımızda Ak Parti tabanını kadınlar oluşturmuş ve bu akım kadınların beklentisiz desteği ile başarılı olmuştur .Kapı kapı gezip 28 Şubat sonrası isimsiz kahramanlar olan kadınlar Ak Parti ile Türkiye’yi yeniden inşa etmiştir . Başarı sonrası yine erkeklerin erklik mücadelesi ile devletin ve siyasetin kademelerini ellerinde bulundurarak etkin konuma geçmişlerdir . Görünen şu ki hala erklik savaşı bitmiyor.Kadınların anaç , toparlayıcı , şefkatli karşılıksız ve de dimdik duruşuna ihtiyaç var yine .Temennim şu ki yeni dönemde bu adsız kahraman'ların hak ettikleri  değer ve konuma getirilmeleri için çalışmaların yapılmasıdır”

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER