Dicle Üniversitesi Rektörlük Seçimleri

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Gül, rektörlük seçimlerinde hizmet için var olduğunu belirterek, “Yılların vermiş olduğu bu tecrübe ve üniversitemizdeki sorunları çok yakından bilen birisi olarak rektörlük nasip olursa çok güzel hizmetler verebileceğimden eminim” dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörlük Seçimleri
 Dicle Üniversitesi (DÜ) Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Gül, rektörlük seçimlerinde hizmet için var olduğunu belirterek, "Yılların vermiş olduğu bu tecrübe ve üniversitemizdeki sorunları çok yakından bilen birisi olarak rektörlük nasip olursa çok güzel hizmetler verebileceğimden eminim" dedi.

Yıllarca Dicle Üniversitesi'ne hizmet veren DÜ Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürüten Prof.Dr. Talip Gül, DÜ'de 12 Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimlerine adaylık nedenlerini anlattı. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Prof. Dr. Talip Gül, rektör olması halinde yapacakları projeleri anlattı. Eğitim ve öğretim faaliyetleri, kültür ile spor aktiviteleri konusunda projelerinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Gül, hedefinin Dicle Üniversitesi'ni uluslararası bir üniversite haline getirmek olduğunu söyledi. 31 yıl önce araştırma görevlisi olarak Dicle Üniversitesi'ne başladığını belirten Gül, "Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalında; 1990 yılında uzman, 1991 yılında Yardımcı Doçent, 1993 yılında Doçent, 1998 yılında profesör oldum. Akademisyenlik sürecinde iinekolojik onkoloji dalında hizmetlerim oldu. Jinekolojik Onkoloji Derneği'nin yönetiminde görev aldım. Bölgemizdeki tüm jinekolojik kanserlerin ameliyatlarını yıllarca kurduğum ekibimle yaptım. Bu konuda çok sayıda akademisyen yetiştirdim. Bugün üniversitemizde tüm jinekolojik kanserlerin ameliyatları yapılmaktadır. Tüp bebek konusunda eğitim aldım. Ancak yıllardır gelen yönetimlerin bu konuya özen göstermemelerinden dolayı, üniversitemizde tüp bebek merkezinin kurulmasını, tüm uğraşılarımıza rağmen başaramadık" diye konuştu.

Kariyeri boyunca çok sayıda uzman, doçent ve profesör yetiştirdiğini belirten Prof. Dr. Gül, çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmasının da olduğunu söyledi. Prof. Dr. Talip Gül, "Kadın hastalıkları konusunda çok sayıda yazılar yazdım. Yüzlerce tez danışmanlığı görevini yürüttüm. Bilimsel derneklerde yöneticilik yaptım ve bazı derneklerde hala yöneticiliğim devam etmektedir. Yıllardır, Türkiye'nin en büyük bilimsel derneklerinden birisi olan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin yönetiminde çalıştım ve hala yönetimindeyim. Diyarbakır Jinekoloji Derneği'nin Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bir çok bilimsel derginin hakem kurulu üyeliği görevini yürütmekteyim. Yıllardır uluslararası ve ulusal bir çok bilimsel kongre ve toplantılara konuşmacı ve oturum başkanı olarak davet edildim. Kendi kliniğimizdeki ekibimizle de çok önemli bilimsel faaliyetlere imza atmaktayız" şeklinde konuştu.

13 yıl anabilim dalı başkanlığı ve 9 yıl da fakülte kurulu ile fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Gül, "Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniği olarak her yıl bilimsel toplantılar yaptık. Sadece 2015 yılı içerisinde 6 sempozyum ki bunlardan ikisi uluslararası olmak kaydıyla düzenlenmiştir. Yine 2015 yılı içerisinde başkanlığını yaptığım büyük bir kongre gerçekleştirdik. Bu kongreye yurt içinden ve dışından çok sayıda bilim adamı katılmıştır. Başkanlığını yürüttüğüm bu bilimsel aktiviteler ileTürkiye'de diğer tüm kadın doğum kliniklerini geride bıraktığımızı memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Ayrıca 2105 yılında Teksas Üniversitesi Kadın Doğum Kliniği ile kardeş klinik protokolu imzaladık. Öğretim üyelerimizden üst düzey endoskopik ve robot cerrahisi eğitimi almak için Teksas Üniversitesi'ne gönderdim. Bugün kliniğimizde üstdüzey endoskopik cerrahi operasyonları yapılmaktadır. Bu eğitimler devam edecektir. Şuan Teksas Üniversitesi ile ortaklı bilimsel araştırmalarımız devam etmektedir. Hala bazı derneklerin yönetiminde yer almaktayım. Bu Derneklerden biri olan İlim Yayma Cemiyeti'nin kurucularındanım ve halen yönetim kurulu üyesiyim.. Bugün Diyarbakır'da çok sayıda üniversite öğrencisine hizmet veren İlim Yayma Cemiyeti'nin bu günlere gelmesinde önemli katkılarımın olduğu bilinmektedir" dedi.

Yılların verdiği bu tecrübelerle DÜ'ye rektör adayı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gül, yılların vermiş olduğu tecrübe ve üniversitedeki sorunları da yakından bilen biri olarak bütün sorunları çözmeye aday olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER