Diyarbakır Sur'da PKK çatışması şiddetlendi!

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde başlayan operasyonda şiddetli çatışmalar yaşanırken ilçeye çok sayıda polis ve asker sevk edildiği bildirildi.

Diyarbakır Sur'da PKK çatışması şiddetlendi!
 DİYARBAKIR Sur ilçesinin 6 mahallesi ve 1 caddesi ile girişindeki Şeyh Sait Meydanı'nda 9 günün ardından kaldırılan ancak önceki gün saat 16.00'da yeniden uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının ardından şiddetli çatışmalar sürüyor.

İlçede, sabah saatlerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çok sayıda özel harekat polisleri ile terörle mücadele ekiplerinin katılımıyla yapılan operasyonda, teröristler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yer yer bomba seslerinin de yükseldiği ilçede operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 6 mahalle ve bir caddede, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyona jandarma ekipleri de zırhlı araçlarla katkı da bulunuyor.

Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan hava destekli operasyona, jandarma ekipleri de zırhlı araçlarla katkı da bulunuyor. Operasyonda çıkan çatışmada, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.

VATANDAŞ KAMERAYI AÇARAK YAŞANANLARI ANLATTI

Geçtiğimiz günlerde Melikahmet Caddesi üzerinde teröristlerin roketli saldırısı sonrası yaşanan şiddetli çatışmaların ardından cadde harabeye dönerken bir vatandaş o bölgede yaşananları anlattı. Cep telefonu kamerasıyla cadde üzerinde gezen vatandaş, yaşananları çektiği telefona anlatarak tahribatı gözler önüne serdi. Yaşanan şiddetli çatışmalardaki tahribatı çeken vatandaş o anları an be an cep telefonuna kaydetti. İlçede yaşayan vatandaşların büyük bir kesiminin göç ederken bir kısmının ise yasak olmayan mahallelere giderek yakınlarının evlerine sığındığı belirtildi.

Öte yandan, ilçede son 11 gün içerisinde 2 polis şehit oldu, 14 polis yaralandı, çıkan çatışmalarda toplam 31 terörist etkisiz hale getirildi.

ASKER SUR'A GİRDİ

Teröristlerin barınarak hendek kazıp, barikatlar kurduğu Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 17 saat arayla yeniden sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından asker de polise takviye için ilçeye girdi. Teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çatışmaların aralıksız sürdüğü ilçeye takviye olarak giren asker, zırhlı araçlarla teröristlerin bulunduğu noktalara yakın bölgede giriş ve çıkışları tutuyor. Askerin güvenlik önlemi aldığı Sur'da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için özel harekat timlerinin dört koldan kontrollü olarak ilerlediği belirtildi.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 12'ye ulaştığı belirtildi.

Sivillerin zarar görmemesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkış kontrollü şekilde sağlanıyor.

İlçede 6 mahalle ve bir caddede 2 Aralık'ta ilan edilen ve 9 Aralık'ta sona eren sokağa çıkma yasağı, kaymakamlığın kararıyla önceki gün saat 16.00'dan itibaren yeniden uygulanmaya başlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER