Diyarbakır Valiliği: Çöpler Toplanmaya Başlandı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanları'nın gözaltına alınmasından sonra 6 gündür bekleyen çöplerin toplandığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği: Çöpler Toplanmaya Başlandı

  Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş Başkan 'nın gözaltına alınmasından sonra kent merkezinde 6 gündür toplanmayan çöplerin, toplanmaya başlandığı belirtildi.

"UYARI YAZISI YAZILdı VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞI HATIRLATILDI"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, çöplerin toplanmasının Valilik tarafından engellendiği yönünde paylaşımlar yapıldığı tespit edildiği, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Çöp toplama görevlerini aksatan Belediyelere yönelik olarak 28.10.2016 Cuma günü, Valiliğimiz tarafından uyarı yazısı yazılmış ve görevini yerine getirmeyen kurum ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı hatırlatılmıştır. 31.10.2016 (Bugün) tarihi itibariyle İlimiz merkez  ve Bağlar Belediyeleri tarafından çöp toplama işlerine başlanmıştır.

" BELEDİYESİ GİRİŞİMLER SONUNDA ÇÖP TOPLAMAYA BAŞLAMIŞTIR"

 Belediyesi tarafından saat 12.00'ye kadar bu görev yerine getirilmediği görülmüştür. Vatandaşlarımızın sağlık koşullarını da olumsuz yönde etkileyen ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına Valiliğimiz tarafından Belediyesine ait çöp toplama araçlarına el konulması ve araçlarda görevlendirilecek personel aracılığıyla çöp toplama işlerinin başlatılması için gerekli girişimlerde bulunulmuş, bunun üzerine  Belediyesi tarafından saat 12.30 itibariyle çöp toplama işlerine başlanmıştır."

"OLUMSUZ ALGI YARATAN PAYLAŞIMDA BULUNAN HESAPLAR MERCEK ALTINDA"

Valilik açıklamasında, yaşanan bu süreçte görevlendirilen Vali Yardımcısı tarafından yönetilen  tarafından bu görevin eksiksiz olarak yerine getirildiği de hatırlatılarak, asılsız ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesaplarının sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER