Diyarbakır'da Akdeniz Mutfağını Keşfetmeye Hazırız Projesi

Diyarbakır'da "Akdeniz Mutfağını Keşfetmeye Hazırız!" projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Diyarbakır'da Akdeniz Mutfağını Keşfetmeye Hazırız Projesi
 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Ab Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) koordinatörlüğünde Diyarbakır Meslek Yüksekokulu tarafından Diyarbakır Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Sur Halk Eğitim Merkezi, MEKSA Vakfı ve Yenilikçi Adımlar Derneği ortaklığı ile yürütülen "Akdeniz Mutfağını Keşfetmeye Hazırız!"(2013-1-TR1-LEO1-51042) başlıklı projenin yurtdışı hareketlilik faaliyetinin genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda yurtdışı hareketlilik faaliyeti katılımcı görüşleri de alınarak değerlendirildi. Staj uygulamasının farklı bir kültürde mutfak kültürünü tanıma ve mesleki becerilerin geliştirilmesi yanında mesleki yabancı dil yetkinliğini de olumlu yönde etkilediği sonucuna varıldı.

Şef Sebastian Gros'un verdiği derslerin de oldukça yararlı ve ufuk açıcı olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Dersler, ayrıca, katılımcılarımızın mesleki anlamda uygulamalarla kendilerini geliştirecek örnekler olarak değerlendirildi. Pişirme ve kesme yöntemlerine ilişkin mesleki terimlerin kullanılması da katılımcılarımızın mesleki yabancı dil becerilerini pekiştirdi. Kalınacak yerler ve ulaşım desteğinin sağlanması da olumlu noktalar olarak ifade edildi. Bu projedeki deneyimlerden yola çıkarak gelecekte mesleki eğitime yönelik farklı projelerde de birlikte çalışmaya karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER