Diyarbakır'da Alacak Kavgası: 2 Ölü

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Yukarı Kuyular köyünde Uluğbey ile Işık aileleri arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, 8 ev ise yanarak kül oldu.Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın...

Diyarbakır'da Alacak Kavgası: 2 Ölü
Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Yukarı Kuyular köyünde Uluğbey ile Işık aileleri arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, 8 ev ise yanarak kül oldu.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Yukarı Kuyular köyünde dün gece geç saatlerde Kemal Uluğbey, Mehmet Uluğbey, Metin Işık, Davut Işık ve Serdar Işık arasında alacak meselesi yüzünden kavga çıktı. Kavganın kısa sürede büyümesiyle Kemal ve Mehmet Uluğbey Silahla vurularak öldürüldü. Olayın hemen ardından Işık ailesi gece yarısı köyü terk ederken, köyde Uluğbey ailesine mensup bazı gençlerde evleri ateşe verdi. Işık ailesine ait 8 ev ateşe verilirken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden de takviye itfaiye istenerek köydeki yangın 10 saat sonra tamamen söndürülebildi. Olayın ardından Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atalay, İlçe Emniyet Müdürü ve bazı kurum müdürleri köye giderek vatandaşları sakinleştirdi. Köyde jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, Kaymakam ve İl Jandarma Komutanı köyün ileri gelenlerini meydana toplayarak vatandaşları sakinleştirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER