Diyarbakır'da Atık Su Hattı AB Destekli Projeyle Yenileniyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki E tipi cezaevi üst köşesinde geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalarda atık su hattı AB destekli proje ile yenileniyor.

Diyarbakır'da Atık Su Hattı AB Destekli Projeyle Yenileniyor
 

Diyarbakır Atık Su Kolektörleri ve Yağmur Suyu Drenaj Sistemi Tamamlama ve Rehabilitasyon İnşaatı Avrupa Birliği (Ab) destekli bir proje ile sürdürülüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı atık su hattı projesi hızla ilerlerken, projenin yüzde 90'ını Avrupa Birliği (Ab) ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından, geri kalan kısmı ise belediyenin kendi öz kaynaklarından sağlandığı öğrenildi.

ESKİ BAĞLAR BÖLGESİNDE ALT YAPISININ BİR KISMI YENİLENİYOR

Merkez Bağlar ilçesi sınırlarındaki E Tipi Cezaevi üst caddesi üzerinde başlayan inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü anlatan yetkililer, "Özellikle bağlar bölgesine yeni hatlar döşeyeceğiz. Yılsonuna kadar bir aksilik yaşanmaz ise büyük bir bölümünü tamamlayacağız. Bunun tamamlanmasıyla kentin eski Bağlar kısmındaki altyapısını yüzde 25'lik bir bölümü de yenilenecek" dediler.

Çalışmada dev atık su boruları yer altına döşenirken, aynı bölgeden geçen su borularının da, daha dayanıklı malzemeden imal edilen yeni içme suyu boruları ile değiştirildiği ve ikinci etap olarak adlandırılan bu çalışmayla ayrıca bilgisayarlı takip sistemi ile takip edilecek olan içme suyu hattındaki basıncın da kontrol altına alınacağı belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER