Diyarbakır'da Eylem Yapan Şoförler, Belediye Otobüsünü Taşladı

Diyarbakır-Silvan arasında yolcu taşımacılığı yapan şoförler, Büyükşehir Belediyesinin ilçeye otobüs seferi başlatmasının ardından belediyeyi bastı.

Diyarbakır'da Eylem Yapan Şoförler, Belediye Otobüsünü Taşladı
 Diyarbakır-Silvan arasında yolcu taşımacılığı yapan şoförler, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye otobüs seferi başlatmasının ardından belediyeyi bastı. İçinde yolcusu bulunan bir belediye aracını taş yağmuruna tutan şoförler, zabıta araçlarının camlarını indirdi. Polis şoförler ile belediye önünde toplanan grubu tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullanarak dağıttı.

Diyarbakır-Silvan arası yolcu taşımacılığı yapan şoförler, Sabah saatlerinde, belediye önüne gelerek belediye güvenlik elemanları ile taşlı sopalı kavgaya tutuştu. Polisin gelmesi ile geri çekilen şoförler, daha sonra içinde yolcu bulunan bir otobüsü taş yağmuruna tuttu. Otobüs kullanılamaz hale gelirken, içinde bulunan yolcular büyük bir şok yaşayarak kendilerini dışarı attı. Polis şoförlere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Belediye önünde toplanan bir grup ise, eylem için Büyükşehir Belediyesi önüne bırakılan Silvan yolcu minibüslerini taş ve sopalarla tahrip etti. Polis, belediye önünde toplanan grubu, biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi kullanarak dağıttı.

Polisin, görüntü alan gazetecileri hedef alması, tepkilere neden olurken, olaylarda yaralanan 10 kişi, ambulanslarla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis, çevrede güvenlik önlemlerini arttırırken, gergin bekleyiş devam ediyor. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER