Diyarbakır'da HÜDA-PAR Yürüyüşü Alarmı

HÜDA-PAR'a yakınlığı ile bilinen "Peygamber Sevdalıları" yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda dev bir mitinge hazırlanıyor.

Diyarbakır'da HÜDA-PAR Yürüyüşü Alarmı
 Cizre'de 4'ü çocuk 6 kişinin ölümü sonrası devam eden HÜDA-PAR ve PKK arasındaki gerginlik devam ederken, Charlie Hebdo dergisini protesto etmek amcıyla HÜDA-PAR'a yakınlığı ile bilinen " Peygamber Sevdalıları" yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda dev bir mitinge hazırlanıyor.

"PEYGAMBERİMİZE SEVGİ GÖSTERME GÜNÜDÜR"

HÜDA-PAR, yayınlanan karikatür nedeniyle Charlie Hebdo dergisini protesto içinDiyarbakır İstasyon Meydanı'nda dev miting gerçekleştirilecek. Mitinge bölge illerinden de otobüsler ile katılım yapılacağı öğrenilirken miting öncesinde " PeygamberSevdalıları" tarafından birçok merkezde bildiri dağıtıldı. Kürtçe ve Türkçe dağıtılan "Peygambere saygı mitingine davet" bildirisinde, "Fransa'da İslam'a ve Peygamberimize yapılan hakaretleri kabul etmediğimizi haykırmak için Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndayız. Ey Peygamber sevdalısı Müslüman halkımız! Gün Peygamberimize sevgi ve bağlılığımızı gösterme günüdür. Haydi Peygamber aşıkları! Peygambersevdalılarının düzenleyeceği mitingde buluşalım" denildi. Bildiride ayrıca, "Anamız, babamız ve çocuklarımız sana feda olsun Ya Resulallah" ifadesi dikkat çekti.

BİLDİRİ GERİLİMİ YAŞANDI

Öte yandan başta Gevran Caddesi olmak üzere birçok merkezde bildiri dağıtılması ise bölgede tansiyonu yükseltti. Bazı bölgelerde bildiri dağıtan HÜDA-PAR'lılar ile esnaf ve zabıtalar arasında gerginliğin çıktığı ve bu gerginlikler sonucunda Gevran Caddesi'nde bir polisin kafasından darp aldığı iddia edildi.

PKK VE HÜDA-PAR ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

HÜDA-PAR ile PKK arasından yaşanan gerginlik Cizre'de haftalar boyu sürmüş ve çatışmaya dönüşen olaylarda 4'ü çocuk olmak üzere 8 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşanan olaylar sonrası açıklama yapan KCK ise yeniden Hizbullah çatışmasını yaşamak istemediklerini duyurmuştu. Bölgenin merkezi konumunda olan Diyarbakır'da ise Kobaniolaylarında HÜDA-PAR üyeleri ile PKK'nin gençlik yapılanması arasında çatışmalar yaşanmış ve bu çatışmalarda can kaybı ve yaralanmalar meydana gelmişti. Zabıtanın yaralanmasının ardından bölgede yeniden hareketli anlanrın yaşanmasından ise endişe duyuluyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER