Diyarbakır'da Kaçak Yapıyı Yıkıma Giren Zabıtaya Taşlı Sopalı Saldırı 4 Yaralı

Diyarbakır'da kaçak bir yapıyı yıkmaya giden zabıta ekiplerine, taşlı sopalı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır'da Kaçak Yapıyı Yıkıma Giren Zabıtaya Taşlı Sopalı Saldırı 4 Yaralı
 Diyarbakır'da kaçak bir yapıyı yıkmaya gidenzabıta ekiplerine, taşlı sopalı saldırı düzenlendi. Yaşanan olaylarda 2'si ağır 4zabıta yaralandı. 

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 402'inci Sokak üzerinde kaçak bir yapı yapıldığını daha önceden tespit eden Yenişehir Belediyesizabıta ekipleri bugün yapıyı yıkmak üzere bölgeye gitti. Zabıta ekiplerini gören kaçak yapı sahipleri gelen zabıtalara tepki göstererek, yıkıma izin vermeyeceklerini söyledi. Üç katlı kaçak müstakil evin boşaltılmasını isteyen zabıta ekipleri iddiaya göre bu sırada taş ve sopalarla saldırıya uğradı. Gelen zabıta ekiplerinin darp edildiği bilgisi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafları ayırırken, olayda 2'si ağır 4 zabıta görevlisi yaralandı. Ağır yaralı zabıtamemurlarından ikisi çağırılan ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, 2 zabıta da ayakta tedavi edildi.

Kaçak yapı sahipleri sokak başında bekleyerek olayı görüntülemek isteyen gazetecilere de tehditler savururken, sokağa girmelerine izin vermedi. Yenişehir Belediyesi yetkilileri yıkıma giden zabıta ekiplerinin taş ve sopalarla saldırıya uğradığını 2 zabıta memurunun durumun ağır olduğu, olayla ilgili çalışmalarını devam ettiğini belirtti. Zabıta ekipleri yaşanan saldırı üzerine binayı yıkamadan geri döndü.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER