Diyarbakır’da Kan Davalı İki Aile Barıştırıldı

Sur ilçesinde, 2 Şubat günü tartıştığı arkadaşı tarafından öldürülen 27 yaşındaki Mehmet Taş’ın ölümünün ardından Taş ve Altan ailesi arasında başlayan kan davası Barış ve Demokrasi Partisi’nin girişimiyle son buldu.

Diyarbakır’da Kan Davalı İki Aile Barıştırıldı
 2 Şubat 2014 günü arkadaşıyla bir tartışma sonucu hayatını kaybetti. Olay üzerine iki aile arasında kan davası oluştu. Taş ve Altan aileleri arasındaki kan davası, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın girişimiyle barışla sonuçlandı. Bugün Kocaköy ilçesine bağlı Günalan köyünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen barış yemeğinde aileler barıştırıldı. Barış yemeği için dört koyun, iki dana kesildi, 250 kilo pirinç ve 150 kilo kuru fasulye kullanıldı.

Kur'an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan barış yemeğinde bir konuşma yapan HPD Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, barışmanın zor bir karar olduğuna dikkat çekerek, barışan iki aileye teşekkürlerini iletti.

kand.jpg

 

Aydoğan, gerek toplumsal gerek siyasal meselelerde her zaman için zor olanın barış kararını almak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kolay olan ise çatışmak ve kavga etmektir. Bu nedenle ben her iki ailemizi bu zor olan tercihi seçtikleri için kutlamak istiyorum. Barış kararını almak, barışmak insani, ahlaki ve kültürel değerlere sahip olmakla eş değerdir. Barışmak için insani değerleri taşımak gerekir.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, bölge halkının en büyük arzusunun büyük barışı sağlamak olduğunu ifade ederek, büyük barışa giden yolunda halkın birlik ve beraberliğinden geçtiğini söyledi. Kışanak, tartışma sonucu bir gencin yaşamını yitirmesine üzüldüklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Geçen bu süre zarfında Taş ve Altan aileleri arasında bir husumet oluşmaması ve bu topraklarda bir arada kardeşçe yaşamalarını temin etmek üzere bir girişim ve çaba yürütüldü. Sonucunda bugün biz burada barışa tanıklık etmek için bir aradayız. Yaşamını yitiren gencimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, dostlarının acısını yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Taş ve Altan ailelerine bu barış girişimine olumlu yanıt verdikleri ve ailelerimiz arasında bir husumet oluşmasını önleyen bu güzel adımı atıkları için teşekkür ediyorum. Hepimizin arzu ve hedefi büyük barışımızı tesis etmektir. Büyük barışa giden yol, halkımızın birliğinden geçiyor."

Program barış yemeğinin verilmesiyle sona erdi.

kanda.jpg

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER