Diyarbakır'da Kobani Kutlamasına 20 Bin Kişi Katıldı

Diyarbakır'da Kobani kutlamasına 20 bin kişi katıldı Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) işgal ettiği Kobani kentinin Kürt güçleri tarafından 134 gün süren bir mücadeleden sonra kurtarılması Diyarbakır'da 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

Diyarbakır'da Kobani Kutlamasına 20 Bin Kişi Katıldı

 'da  kutlamasına 20 bin kişi katıldı

'de  Şam  Devleti'nin ()  ettiği  kentinin  güçleri tarafından 134 gün süren bir mücadeleden sonra kurtarılması 'da 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

 () tarafından 'ın Batıkent Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Kutlama nedeniyle alanda kurulan platformda 'Hani  düştü düşecekti,  direnişi 133. gününde,  düşmedi düşmeyecek', 'Özgür 'ye selam olsun' ve 'Soysuzlar çetesi  ile  ittifakına karşı Kürtlerin ulusal birlikteliği,  yekitiya HPG, , YPJ, YBŞ, ' pankartları yer aldı.

Pankartların yanında , 'liler ve 'lıların yanı sıra 'de'ye katılan eski  askeri Jordan Matson'un fotoğrafı da asıldı.  Marşı 'Ey Rakip'in okunması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra kalabalık 'Yaşasın ', 'Yaşasın başkan Apo', 'Yaşasın  direnişi' sloganları atıldı.

  İl Eş Başkanı Ali Şimek, sınırları çizenlere karşı 'nin sınırları ortadan kaldırdığını iddia ederek, "  'ı tek parça yaptı. 'nin düşeceğini umanlar ve 'nin düşüşüyle bu noktaya gelen  halkının mücadelesini bitirmek isteyenler '  düştü düşecek' diyorlardı. Bugün diyoruz ki düşmedi,  özgürleşti.  zaferinin kısa sürede  lideri 'ın özgürlüğünün de müjdecisi olacaktır" dedi.

 Eş Genel Başkanı  ise, 'nin özgürlüğünü 'a armağan ettiklerini belirterek, "  adım adım özgürlüğe yürüyecek. Bu zafer, fedai  kadınlarının, gençlerinin, 'nin dört bir yanından  yoldaşların yarattığı bir zaferdir" diye konuştu. Yüksekdağ, 'a yüklenerek şöyle dedi:

"Bizim için çok net olan şeyler var.  hükümeti başından bu yana Erdoğan başından bu yana 'nin düşmesi için her şeyi yaptı. TIR'larla 'e destek verdi. 'e silah taşıdı, sınırlarını açtı.  Kantonu'nu düşürme planları yaptılar. Hatta 'da düşecek olan 'nin sonraki yönetimini belirlemeye çalışıyorlardı.,  yenilecek ondan sonra kendi yandaşları üzerinden 'nin yönetimini belirleyeceklerdi. Ama bir şeyi hesaba katamadılar.  halkı 100 yıldır özgürlüğe susamış. 40 yıldır mücadele ediyor. Binlerce canımız halkımızın özgürlüğü için bu topraklara düştü. Bunu hesaba katmadılar. Amed'i, 'ı ve Botan'ı hesaba katmadılar. düşmedi,  yine daha önce olduğu gibi attan düştü."

Başbakan  ile Başbakan Yardımcısı 'ı da eleştiren Yüksekdağ, "Ey  evet sizin katkınızı tarih boyunca unutmayacağız ve hesabını soracağız. Davutoğlu geçen gün  kongresinde 'yi selamlamış.'deki gençlerin alnından öptüğünü söylemiş. Acaba hangilerinin alnından öptü.'lilerin mi, yoksa yiğit  gençlerinin alnından öptü. Siz ancak Kürtlerin katili olabilirsiniz, celladı olabilirsiniz ve bu halk cellatlarını çok iyi biliyor" diye konuştu. nedeniyle adeta yerle bir olan 'yi hep birlikte tekrar inşa edeceklerini kaydeden Yüksek, herkesin bu inşa sürecinde yer alması gerektiğini söyledi.

Kutlamanın yapıldığı alana telefonla bağlanan Demokratik Birlik Partili () Eş Genel Başkanı  Abdullah da "Bugün 'den çıkan direniş ve zafer mesajı, insanlık tarihine yazıldı.  direnişi bütün halkımızın direnişidir. 'nin başarısı, Şengal'in başarısı olacaktır. Kısa sürede umuyoruz ki bu zaferi Şengal'de de gerçekleştireceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER