Diyarbakır'da linç girişimi!

Diyarbakır'da kontrol için köye giden DEDAŞ çalışanları linç edilmek istendi. Görevliler yüzlerce köylünün saldırısından zırhlı araçla kurtarıldı.

Diyarbakır'da linç girişimi!
 Şırnak'ın ardından Diyarbakır'da da bugün 'elektrik' gerilimi yaşandı. Diyarbakır Bismil'e bağlı Kazancılar Köyü'ne sayaç okuma ve kaçak kontrolü için jandarma birlikleriyle giden DEDAŞ ekipleri, köylülerin saldırısına uğradı.


Geçen hafta da Şırnak Silopi'de elektrik kesintilerini protesto etmek için Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etmişti.

DEDAŞ GÖREVLİLERİ DÖVÜLDÜ

DEDAŞ ekipleri, Bismil İlçesi'ne bağlı Kazancılar Köyü'ne jandarma ile birlikte tarımsal alanda kullanılan elektrik sayaçlarını okumak için gitti. DEDAŞ ekiplerinin köylerine kaçak kontrolü için geldiğini haber alan köylüler, jandarmaya rağmen taşlarla barikat kurarak köy yolunu kapattı. DEDAŞ ekipleri ve köylüler arasında yaklaşık 3 saat süren sözlü tartışmalar, taşlı yumruklu kavgaya dönüştü. Jandarma ekiplerine rağmen DEDAŞ ekiplerine saldıran köylüler, bazı görevlileri dövdü.

YÜZLERCE KÖYLÜ TAŞ ATTI

DEDAŞ ekipleri, köyden çıkmaya hazırlanırken, bu kez kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yüzlerce köylünün taşlı saldırısına uğradı. Jandarma ekipleri olaya biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Saldırı karşısında köyden çıkmak zorunda kalan DEDAŞ ekipleri, Bismil İlçe merkezine dönerken, Türkmen Hacı Köyü'nde ikinci kez saldırıya uğradı. Yolda ateş yakarak barikat kuran Kazancı köylüleri, DEDAŞ'a ait 7 aracı tahrip etti. Her iki saldırı sonrası DEDAŞ'a ait 10 araç hasar görürken, 12 görevli yaralandı.

ALETLERİ PARÇALADILAR 

Saldırıyı gerçekleştiren köylüler, ekiplerin sayaç okuma ve kaçak kontrolünde kullandıkları aletleri kırarak, tutanakları da ateşe verdi. Kırılan alet ve araç parçaları ile yakılan tutanaklar, Türkmen Hacı mevkiinde yolun her iki tarafına atıldı.

ZIRHLI ARAÇLA KAÇTILAR

Jandarma ekiplerinin zırhlı araçları sayesinde DEDAŞ ekipleri, Bismil Jandarma Komutanlığı'na ulaştı. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı da jandarma komutanlığa giderek, DEDAŞ görevlilerinin durumunu yerinde tespit edip ifadelerini aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

elektrik-1.jpg

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER