Diyarbakır'da Okulun Hatası Öğrencileri Mağdur Etti

Diyarbakır 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi okul yönetiminin, ÖSYM sistemine okul kodunun yanlış girmesinden dolayı 45 öğrenci bu yıl üniversiteye geçiş yapamadı.

Diyarbakır'da Okulun Hatası Öğrencileri Mağdur Etti
 Diyarbakır 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin okul yönetiminin, ÖSYM sistemine okul kodunun yanlış girmesinden dolayı 45 öğrenci bu yıl üniversiteye geçiş yapamadı.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan öğrencilerin sınavsız bir şekilde üniversiteye yerleşme hakları, okul yönetiminin yaptığı hata yüzünden gerçekleşemedi. Diyarbakır 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi okul yönetimi öğrencilerin sınavsız olarak üniversitelere yerleşmesi için ÖSYM yaptığı başvuruda okul kodunu yanlış girmesinden dolayı öğrenciler bu yıl üniversiteye yerleşemeyecek.

Yapılan hatadan dolayı bu yıl yapılacak KPSS'ye de giremeyecek 45 öğrencinin üniversite sınavı katsayı puanları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak değil Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak değerlendirilmesiyle birlikte, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi katsayı puanlarından faydalanamayan öğrenciler yüksek puan almalarına rağmen üniversitelerin herhangi bir bölümüne yerleşemedi.

Bu yıl sınavsız geçiş haklarının olduğunu anlatan Diyarbakır 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mezunlarından Büşra Kızılay, okul idaresi tarafından YGS başvuruları yapılırken, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yerine, Sağlık Meslek Lisesi olarak işaretlenmesinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Kızılay, "Hakkımız olan sınavsız geçiş hakkından okulun hatasından dolayı yararlanamadık. Bizden daha düşük puan alanlar üniversiteye yerleşti. 28 Eylül'de yapılacak KPSS'ye de başvuramayacağız. 4 yılık emeğimiz gitti, ayrıca bir yıllık üniversite kaybımız da var. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. ÖSYM, yaptığı açıklamasında bu sorunun çözüleceğini belirtmişti ama kimse bunun teminatını bize vermiyor. ÖSYM'nin açıklamasında öğrencilerin de hatası olduğu ifade edilmişti. Hiçbir öğrenci böyle bir kod olduğunun bilgisine sahip değildi. Ayrıca bu işlemi biz değil, okul idaresi yaptı. Şu an herkes bu hatayı birbirine yüklemeye çalışıyor. Şu anda yapılacak olan bu değil, bizim mağduriyetimizin giderilmesidir" diye konuştu.

Okulu ikinci olarak bitiren Rozelin Demir ise, YGS'ye sınavsız hakkı olduğu için başvurmadığını dile getirerek, okulun adı yanlış girildiği için sınavsız geçiş hakkının iptal edildiğini anlattı. Demir, "Benim puanımdan daha düşük puan alanlar üniversiteye yerleşti. Bir çok arkadaşımız okul yönetiminin yaptığı hatadan dolayı mağdur oldu. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Okulu bitirdiği zaman sınavsız olarak üniversiteye yerleşme hakkının hatadan dolayı elinden alındığını ifade eden Helin Şahin de, "Ben bu yıl üniversiteye yerleşemedim. Aynı zamanda KPSS'ye de giremiyorum. Bunun daha önce bireysel bir sorun olduğunu düşünmüştük. Fakat daha sonra ortaya çıktı ki, bu sadece benim problemim değil, Türkiye'de bir çok okulda aynı sorun yaşanmış. Mağduriyetimizin giderilmesi için bir çok yere başvuruda bulunduk ama hiçbir yerde kesin bir cevap alamadık" şeklinde konuştu.

Okul yönetimi ise iddialara ilişkin açıklama yapmadı.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER