Diyarbakır'da Sağlık Yürüyüşü Düzenlendi

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Belediyelerimiz ile Yürüyoruz temalı yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır'da Sağlık Yürüyüşü Düzenlendi
 Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilen 2014 yılının her ayın son Pazar gününde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu önderliğinde Halk Sağlığı Müdürlükleri koordinasyonunda farklı temalarda yürüyüş etkinlikleri düzenleniyor.
Diyarbakır'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Seyrantepe Atletizm Pist Alanında gerçekleştirilen yürüyüşe Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar, belediye temsilcileri, sağlık çalışanları, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesinde konuşan Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, "İnsanların güvenle fiziksel aktivite yapabileceği sosyal ve fiziksel ortamların oluşturularak günlük yaşamlarına fiziksel aktivitenin entegre edilmesi, toplumda düzenli fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması, spor tesislerinin ve rekreasyon alanlarının oluşturulması için yerel yönetimlerin işbirliği büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak halkımızın sağlıklı yaşam bilincinin geliştirilmesi konusunda yürüttüğümüz çalışmalarımız ve çabalarımız devam edecektir" dedi.

Dr. Aslan, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, sağlıklı ve mutlu bir gelecek temennisinde bulundu. Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş alanında açılan stantta; katılımcılara su, şapka, pedometre ve sağlıklı yaşam ile ilgili broşürler dağıtılarak diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme yapıldı. Yoğun ilgi gören yürüyüşte katılımcılar pedometreleri ile yürüyerek adımlarını saydılar.
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER