Diyarbakır'da Trafik Kazası 1 Ölü 12 Yaralı

Diyarbakır'da, Erzurum'dan gelen 29 kişilik kafile Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyü'nde bulunan türbeye giderken kaza yaptı.

Diyarbakır'da Trafik Kazası 1 Ölü 12 Yaralı
 Diyarbakır'da, Erzurum'dan gelen 29 kişilik kafile Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyü'nde bulunan türbeye giderken kaza yaptı. Devrilen midibüste 1 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralandı. Kazada yara almadan kurtulan Üniversiteli gencin yaralı olarak çıkarılanlar için ellerini açıp dua etmesi dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre kaza, Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu 5. kilometresinde meydana geldi. Erzurum'dan gelen 29 kişilik kafile, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Menzil Köyü'ndeki türbeyi ziyaret etmek için yola çıktı. iddia göre, önüne çıkan TIR'a selektör yapan 25 LT 164 plakalı midibüs, yolda gizli buzlanmanın olmasıyla kontrolünü kaybederek takla attı. İçerisinde 29 yolcunun bulunduğu midibüsten hafif yaralı olarak çıkan yolcular sağlık ekiplerine ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ekibi de sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Yan yatan midibüste, sıkışan bir kadın için çalışmalar sürerken yakınları gözyaşlarını tutamadı. Uzun çalışmalar sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan ismi öğrenilemeyen kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. Trafiğe kapatılan yol çalışmalar sonucu tekrardan açıldı.

Kaza anını anlatan Üniversite öğrencisi Oğuz Öztürk, Menzil'e gezi amaçlı olarak gideceklerini söyledi. Öztürk; "Erzurum'dan çıktık. Diyarbakır'a geldik. Ziyaret ve gezi için gidecektik. Şoför biraz acele etti. Yolda gizli buzlanma vardı. Bir andan hakimiyetini kaybetti. Araç sağa sola savruldu. 3 veya 4 takla attık. Bende içindeydim. Kurtulduğumdan dolayı Allah'a şükrediyorum. Herkes yaralı iken ben yara almadan kurtuldum. 1 kişi ölü çıktı. Otobüste yaklaşık 30 kişi vardık" dedi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER