Diyarbakır'da Trafik Merkezine Bombalı Araçla Saldırı

Diyarbakır’ın Şükürlü Köyü mevkiinde patlama meydana geldi. Patlamada, biri çocuk iki sivil ve beş polis hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'da Trafik Merkezine Bombalı Araçla Saldırı

Patlamanın Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yakınlarında bulunan Bismil yol ayrımındaki Şükürlü Köyü’ndeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Müdürlüğü yakınında saat 13.10 sıralarında gerçekleştiği belirtildi. Patlamanın ardından bina önünde büyük bir çukur oluştu.

Fotoğraf: Twitter / @kadirkonuksever

DHA muhabiri Canan Altıntaş’ın aktardığına göre çevresinde çok yerleşim yeri olmasa da binada işlemlerini gerçekleştirmek üzere bulunan çok sayıda sivil de bulunuyordu.

Bomba yüklü park halindeki bir kamyonetin uzaktan kumandayla patlatılmasıyla, trafik müdürlüğü neredeyse yıkılmanın eşiğine gelirken, çevrede bulunan iki akaryakıt istasyonu ve çok sayıda araçta da hasar meydana geldi.

bismil patlama dha5

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, saldırıda dört polis ve bir çocuk üç sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Valilik, yaralanan 21 kişinin de üçünün polis olduğunu duyurdu.

Binanın saldırıdan önceki hali.

Binanın saldırıdan önceki hali.

Reuters’a konuşan bir yetkili de büyük ihtimalle saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Kent merkezinden çok sayıda ambulans ve helikopter yaralıların sevki için bölgeye yönlendirildi.

bismil patlama dha4

Enkaz altında yaralıların olup olmadığına ilişkin arama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan DHA, saldırının ardından yakında bulunan PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını duyurdu.

AA’nın haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

Olay yerinden gelen ilk görüntüler şöyle:

Saldırı, PKK’nın 1984 yılında Eruh ve Şemdinli’ye baskın düzenleyerek silahlı eylemlerine başlamasının 32’inci yıldönümünde gerçekleşti.


PKK saldırısı Çınar ile Bismil ilçeleri arasında meydana geldi. Diyarbakır patlamasında şehit sayısı yükseldi. Patlamada 4'ü polis 2'si sivil olmak üzere 6 kişi şehit oldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER