Diyarbakır’da Ulu Cami’ye gelen imama tepki gösteren kişi neredeyse linç edildi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii’de cuma hutbesinde imama tepki gösteren kişi, cemaat tarafından neredeyse linç edildi. Tekme tokat camiden çıkarılan kişi, polis tarafından ‘hakaret’ suçlamasıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da Ulu Cami’ye gelen imama tepki gösteren kişi neredeyse linç edildi
 Olay bugün Ulu Cami’de cuma namazı sonrası meydana geldi.

İmam Mehmet Said Yaz, cuma namazı hutbesinde, son dönemde PKK’nın bombalı araçlarla yaptığı saldırılardan söz edip, “Babası, kardeşi kim olursa olsun, haktan yana söylemeli. Haksızlık var ama Müslüman suskun. Hiçbir tepki yok. Bomba patlıyor, araçlar patlatılıyor, Diyarbakır’da, Elazığ’da, Van’da, şurada burada çocuklar ölüyor, parçalanıyor, kadınlar ölüyor, yaşlılar, siviller ölüyor. Çocuğu öldüreni Allah kahretsin, kadını öldüreni Allah kahretsin” dedi.

diyarbakir cami

Bu sırada avluda cemaat arasından ayağa kalkan bir kişi, “Altı aydır kapalıydı, niye gelmiyordunuz buraya? Şimdi mi aklına geldi buraya gelmek” diye bağırarak tepki gösterdi.

Ortalık bir anda karışırken, cemaatten bir grup, protestoda bulunan bu kişiyi tekme tokat caminin dışına çıkardı. Polisin müdahalesiyle kurtarılan kişi karakola götürüldü.

diyarbakir cami1

Polisler öfkeli grubu tazyikli su sıkarak engelledi. Polis merkezine götürülen ve hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla işlem yapılan protestocu kişi serbest bırakılırken, kimliği açıklanmadı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 15:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Xalo amed
Xalo amed - 7 yıl Önce

Doğru söyiyeni dokuz köyden kovarlarmış ne kadar doğru söz demi

SIRADAKİ HABER