Diyarbakır'da Uyuşturucuyla Mücadele

4 futbol kulübü, "Uyuşturucuya Karşı, Topyekün Mücadele" kampanyasına destek verdi.

Diyarbakır'da Uyuşturucuyla Mücadele
 Diyarbakır'da 4 futbol kulübü uyuşturucuyla mücadele için başlatılan, "Uyuşturucuya Karşı, Topyekün Mücadele" kampanyasına destek verdi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Diyarbakır Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Kayapınar Belediyespor, Bağlar Belediyespor ve Yenişehir Belediyespor takımları, uyuşturucuyla mücadele amacıyla açılan çadırı ziyaret ederek, çalışmalara destek verdi.

"Hayatınızdaki boşluğu uyuşturucuyla değil, sporla doldurun", "Amed bağımlılığa kırmızı kart gösterdi" ve "Bağımlı olma, özgür ol" yazılı pankartlarla çadırı ziyaret eden futbolculara, vatandaşlar da destek verdi.

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu Sekreteri Fırat Düzgün, yaptığı açıklamada, madde bağımlılığının verdiği zararlar karşısında herkesin toplumsal bir sorumluluk içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Sporun kişiyi sadece dinç ve dinamik kılmadığını aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan da koruduğunu belirten Düzgün, "Madde bağımlılığına karşı sporun toplumun her kesiminde yaygınlaşması gerekir. Platform olarak madde bağımlılığının üstesinden gelebilmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından futbolcular halay çekerek eğlendi.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER