Diyarbakır'da Yerel Yönetimler Akademisi Eğitim Semineri

GABB Yerel Yönetimler Akademisi Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda düzenlendi.

Diyarbakır'da Yerel Yönetimler Akademisi Eğitim Semineri
 Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'nin (GABB) Yerel Yönetimler Akademisi Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlendi.

Üye belediyelerin kadın eşbaşkanlarına yönelik olarak "Yerel Yönetimler ve Kadın" başlıklı düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Türkiye'deki yasal mevzuatın yerel yönetimlere hayat hakkı vermediğini söyledi.

GABB bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yerel Yönetimler Akademisi'nin son derece önemli bir işlevi, sorumluluğu ve misyonu olan bir yapılanma olduğunu belirten Kışanak, yerel yönetimlerle ilgili mevzuat konusunda farklı beklenti olduğunu, bununla birlikte yerel yönetim anlayışlarının mevzuatla birlikte yeniden tartışılması gerektiğini kaydetti.

Eşbaşkanlık sisteminin doğru anlaşılmadığını ifade eden Kışanak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eşbaşkanlık sistemi sadece kadınlara bir yer arama ve iktidarın bir tarafına yerleştirmek değildir. Biz demokratik bir öz yönetim inşa etmek istiyoruz. Bunun da olmazsa olmazı kadınların yerel yönetimde hak sahibi olmalarıdır. Eşbaşkanlık sistemini uzun yıllar mücadelesini vererek siyasi partilerde genel başkan yerine eşbaşkan seçilebilir diye bir yasal düzenlemenin mücadelesini verdik ve kazandık. Fakat bunu da yarım Yamalak yaptılar." - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER