Diyarbakırlı Engellilerin Umudu Oldular

Diyarbakır'da 8 yıl önce Hacettepe Terapi ismi ile hizmet etmeye başlayan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Diyarbakırlı engellilerin umudu oldular.

Diyarbakırlı Engellilerin Umudu Oldular
 

Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde 8 zihinsel engelli öğretmeni, 4 fizyoterapist, psikolog ve aile danışmanı ile eğitimli hostesler, şoförler ve yardımcı personeller ile 5 yıldız konforunda rehabilite hizmeti veriyor.

Diyarbakır'daki engellilerin umudu olan ve yaklaşık 300 Engelli öğrenciye yaşama umutla baktıran Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü İsmet Bülent Çelebi "Kurumumuz 8 yıl önce Hacettepe Terapi ismi ile hizmet vermeye başladı. 2 yıl önce Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi adı ile yenilenen yüzü ile hizmetlerine beş yıldızlı otel konforuyla devam etti. Koordinatör ve kurum müdürü Yasemin Timur eşliğinde büyük atılımlar yaptı. Kurumumuz bünyesinde 8 zihinsel engelli öğretmeni, 4 fizyoterapist psikolog ve aile danışmanı ile eğitimli hostesler, şoförler ve yardımcı personeller hizmet vermektedir. Öğrencilerimize Sabah kahvaltı, öğlen yemek hizmeti verilmektedir. Ayrıca ücretsiz servis hizmeti sunmaktayız. Öğrencilerimizin yanı sıra ailelerimize de sosyal faaliyetler düzenlenmektedir" diye konuştu.

Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti verdiklerini dile getiren Okul Müdürü Yasemin Timur ise, "Kişisel bakımları konusunda eğitim vermekteyiz. Bedensel engelli bireylerin yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmektedir. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanmaktadır. Evlerinden alıp okula getirmekteyiz, Sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz. Öğlede yemeklerini yediriyoruz. Çok uyum içerisindeyiz. Ekibimiz iyi ekip çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçlarını öğretmenlerimizce öğrencilere yardımcı olarak karşılanmaktadır. Böylece velilerimizin bizlere karşı olan güvenleri bir kere daha kanıtlanmış oluyor. Özel Elif Hanım okulu olarak herşeyin en güzel hizmetini yapmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere hizmet etmek onurdur" dedi.


8 yıllık deneyimimle engelli bireylere hizmet ettiklerini hizmet ettiğini belirten Okul Müdürü Yasemin Timur, "Dicle kent villalarında bulunan merkezimiz derslik, toplantı ve rehabilitasyon odaları, oyun parkı ve dinlenme alanlarından oluşuyor. Merkezde çocuklar için öğrenme güçlüğü, İşitme Engelli bireyler Otizmili bireyler Dawun sendromu bireyler ,zihinsel gelişim destekleme, bedensel gelişimi destekleme, gelişim bozuklukları ve,aileleri içinse aile terapisi ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor, , Çocuklar eğitim programları için evlerinden servisle alınıp, program bitiminde de aynı servisle evlerine bırakılıyor. Engelli bireylerimizin yaşam kalitesini ve her türlü imkanlarını karşılamak bizleri mutlu etmektedir. Engelli bireylerimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Peyas Mahallesi Diclekent Villaları 257.Sokak numara 12'de hizmet veren Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne www.elifhanimterapi.com.tr a mail;[email protected] elektronik adresinden de ulaşabilirsiniz. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER