Diyarbakırlı İş Kadınları Kollları Sıvadı

Diyarbakır İş Kadınlar Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar, bölgeye katkı sağlamak için atağa geçeceklerini söyladi.

Diyarbakırlı İş Kadınları Kollları Sıvadı
 

Diyarbakır İş Kadınlar Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar, bölgeye katkı sağlamak için atağa geçeceklerini söyladi. Aktar, "Hedefimiz iş kadınlarımızı istihdam sahaları içerisinde erkekler kadar aktif yapabilmek, onlar kadar katma değeri yüksek sahalar açabilmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışma arkadaşlarımızın sadece kadınlarla sınırlı kalmaması gerekiyor.” dedi. Aktar, iş kadınları derneğine artık erkeklerin de üye olabileceğini söyledi. 35 üyeleri bulunduğunu anlatan Aktar, bu ay içerisinde üye sayılarının 70’e ulaşacağını, bunun 15’inin erkeklerden oluşacağını kaydetti. 

Diyarbakır İş Kadınları Derneği Reyhan Aktar Cihan Haber Ajansı’na konuştu. Sivil toplum örgütlerinde 2011 yılında çalışmalarını başladığını belirtti. Derneğin 2004 yılında kurulduğunu vurgulayan Aktar, zaman içerisinde yönetim kurulu üyeliğini yaptığını anlattı. Derneğin kenttin en eski iş kadını örgütü olduğunu dile getiren Aktar, kendi içlerinde bir revizyona gitme kararı aldıklarını ifade etti. Aktar, "Çünkü ilerleyen zaman, değişen teknoloji, bunların aslında yenileşmeyi gereken durumlardır. Yeni dönem bu ay içerisinde olağanüstü bir kongremiz olacak. Bu kongreyle beraber sadece kadın üyeleriyle değil, erkek üyeleri de kendi içerisinde bulunduran iş kadını örgütü olacak. Şuan on beş işi adamıyla beraber yeni üye kaydımızı alıyoruz. Bu kişilerin içerisinde sanayici, mimar, mühendis, doktur ve gazeteci de var. Geniş bir yelpaze. Tabi ki bununla beraber yeni kadın üyelerimiz var. Hedefimiz burada iş kadınlarımızı istihdam sahaları içerisinde erkekler kadar aktif yapabilmek, onlar kadar katma değeri yüksek sahalar açabilmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışma arkadaşlarımızın sadece kadınlarla sınırlı kalmaması gerekiyor. Dernek olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda böyle sınırlamalar yoktu." şeklinde konuştu. 

Derneğin kurumsal bir kimliğe sahip olduğunu dile getiren Aktar, "TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısıyım. Nisan ayında Avrupa’da görüşmüş olduğumuz bazı parlamenterlerle Diyarbakır’da, Türkiye’de ve Avrupa’da iyi bir çalışmaya imza atma hedefindeyiz. Bu çalışma ekonomiden, politikaya kadınsal dönüşümü esas alan ve dünya örnekleri içeresinde nasıl bir çalışma sahasının olması gerektiğini savunan bir çalışma olacak. Bununla ilgili Nisan ayında yapacağımız çalışmada kadın siyasetine ve ekonomiye ne kadar katkı sağlayabilmekte." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER