Diyarbakırlı Kız Öğrencileriden Mısır Protestosu

Diyarbakır İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrenciler Mısır'da idam edilmelerine karar verilen 137 kız öğrenci kefenli eylem yaptı.

Diyarbakırlı Kız Öğrencileriden Mısır Protestosu
 Diyarbakır İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrenciler Mısır'da idam edilmelerine karar verilen 137 kız öğrenci kefenli eylem yaptı. Dağkapı Meydanı'nda toplanan yüzlerce öğrenci sloganlar atarak, idam kararlarını protesto etti. Yaklaşık 30 dakika süren protestoda öğrenciler dua okudu. Öğrencilerin başlatıkları protesto eyleminde vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
İmam Hatipli öğrenciler tarafından hazırlanan basın açıklamasını okuyan Sena Sümeyra Akdemir, Mısırlı Müslüman kardeşlerinin mücadelesiyle dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiklerini ifade eden Akdemir, ”Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini diliyoruz.“ dedi. 
Cunta yönetimi tarafından katledilen binlerce Müslümanın ve cezaevinde olan binlerce İhvanü'l Müslimin üyesi baskıya maruz kaldığını anlatan Akdemir, ”İşbirlikçi Suud yönetimi ve katil İsrail tarafından destek verilen hain Sisi yönetimi son olarak İstiklal Mahkemelerini aratmayacak bir karar ile 137'si bayan öğrenci olmak üzere yaklaşık bin 212 kişinin idam edilmesine karar verilmiştir.” diye konuştu. 

Bu kararı alan meşru olmayan bir yönetim olduğunu vurgulayan Akdemir, ”Meşru olmayan bir mahkeme ve darbelere çanak tutan Ezher Şeyhi müsveddesi tarafından alınmıştır. Direnişimizin ilk gününden bugüne kadar inanç ve kararlılıkla direnen binlerce ve binlerce şehide rağmen bitirilmeyen Rabia direnişi, idam kararlarına da aldırmadan çığ gibi büyümeye devam edecek, darbecilerden bu zulmün hesabı sorulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Akdemir, mahkemede onurlu direnişleri bembeyez kefenleriyle darbe karanlığına baş kaldıranları saygı ile selamladıklarını söyledi. Müslümanlara ve İslami hareketlere yönelik yapılan saldırılara karşı İslami direniş asla yılmayacağını belirten Akdemir, şöyle konuştu: "İslami hareketi topyekün ortadan kaldırmaya çalışan Firavun Sisi yönetimi, yeryüzünün müstazaflarının umudu Müslüman kardeşleri asla yıldırmayacaktır. Özgürlük ve adalet Müslümanların eliyle batılıya galabe çalacaktır.”
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER