Eğitimciler Bir Günlük Greve Gidiyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), 13 Şubat’ta Türkiye genelinde bir günlük grev yapacak.

Eğitimciler Bir Günlük Greve Gidiyor
 Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), 13 Şubat'ta Türkiye genelinde bir günlük grev yapacak. Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Yöneticisi Samet Zorlu, herkese grevlerini destekleme çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nce, sendika genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda, 13 Şubat'ta Türkiye genelinde yapacakları bir günlük iş bırakma eylemine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Eğitim-Sen binasındaki toplantıya, Şube Sekreteri Sadrettin Kaya ve şube yöneticileri katıldı. Kaya, Türkiye'de eğitim alanında yaşanan sorunların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, "Bu sorunların çözümüne yönelik yaptığımız bütün girişimler maalesef sonuç getirmemektedir. Bu nedenle bütün Türkiye'de bilimsel, laik, anadilde eğitim ve demokratik yaşam için bir günlük grev yapacağız. Aynı zamanda öğretmenleri angarya işlerle uğraştıran, öğretmenlerin nöbet görevini yasal güvenceye kavuşturmayan ve maddi karşılık vermeyen iktidara karşı 9 Şubat'tan beri nöbet tutmuyoruz. Bu eylemimizde taleplerimiz karşılanıncaya kadar devam edecek" dedi.

"ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATILMIYOR"

Ardından grevle ilgili hazırlanan metni okuyan Eğitim-Sen Şube Yöneticisi Samet Zorlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının, 17 milyonu aşkın öğrenci ve 910 bin öğretmenle başladığını kaydetti. Zorlu, "Yıllardır eğitim sistemini kuşatan sorunların çözülmek bir yana daha da derinleştiği bir dönemde eğitim sisteminin sağlıklı işlemesinin mümkün olmadığı açıktır. Siyasi iktidarın, eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirme çabaları, eğitim sisteminde giderek artan piyasalaşma ve dinselleşme uygulamaları ile sürmektedir. Öğretmen ve derslik açıkları, atama bekleyen öğretmenler, laik-bilimsel-demokratik ve anadilinde eğitim anlayışıyla temelden çelişen uygulamalar, kalabalık sınıflar, taşımalı eğitim, okulların altyapı eksiklikleri ve ödenek yetersizliği, okullarda esnek, güvencesiz ve angarya çalışma uygulamaları gibi acil çözüm bekleyen çok sayıda sorunun çözümü için adım atılmamış olması dikkat çekicidir" diye konuştu.

Yaşanan bu sorunların yanı sıra yönetici ve öğretmenlere verilen nöbet görevi ile ilgili olarak okul nöbetlerinin fazla mesai kapsamında değerlendirilmesi yönündeki bütün girişimlerinin sonuçsuz kaldığını anlatan Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nöbet görevi öğretmenlerin, öğrencilerin ayrımcı, şiddet içeren, ötekileştirici, baskıcı kimi davranışlar ile karşı karşıya kalmaması açısından önemlidir ve eğitim-öğretim kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Ancak öğretmenleri mağdur eden uygulamaya sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenemez. Bu nedenle 9 Şubat Pazartesi'den itibaren nöbet ile ilgili taleplerimiz karşılanana kadar nöbet tutmama kararını almış bulunmaktayız. Eğitim-Sen olarak 13 Şubat Cuma günü, bilimsel, laik, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için bir günlük iş bırakma kararı aldık. Çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden herkesi 13 Şubat'ta gerçekleştirilecek eyleme destek vermeye çağırıyoruz." - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER