Elçi’nin eşi: Beni anlamak istemeyenler dudak bükenler hoşçakalın

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, hayatını kaybeden eşi Elçi’nin dilinden okuduğu mektupta, “Beni anlamayanlar, beni anlamak istemeyenler dudak bükenler hoşçakalın” dedi. Ardından ise Tahir Elçi’nin kardeşi Ahmet Elçi bir konuşma gerçekleştirdi.

Elçi’nin eşi: Beni anlamak istemeyenler dudak bükenler hoşçakalın
 Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşinin dilinden bir mektup yazarak, cenaze töreninin düzenlendiği Koşuyolu Parkı'nda okudu. Türkan Elçi'nin mektubundan bir bölüm şöyle:

“Onu faili meçhuller ordusu karşılayacak. Kendini her zamanki gibi nezaketle tanıtmaya çalışırken onlar da ‘seni bütün faili meçhuller bütün alem tanır. Senin bize bir ömür hakkın geçti. Biz seni buradan izledik, bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın' diyecekler. Ona soracaklar ‘sen geldin kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler.' Tahir Elçi'nin o zaman gülümseyen yüzüne bir akşam inecek ‘valla ne diyeyim geldiğim yerde epi topu bir avuç güvercin vardı. Kartallar, şahinler leş kargalara kol geziyordu' diyecek. Ona diyecekler ‘sen bizi savundun ya seni kim savunacak.' ‘Arkamda eşim var, benim gibi düşünen arkadaşlarım var' bir de diyecek ki bugün dilekçe verdim yurt dışına çıkış yasağım kalktı artık özgürüm, kıtaları, denizleri fersah fersah gezebilirim. Hakkımda açılan duruşma ileriki tarihe ertelenmiş olsa da hakkımı savunmak için hazır bulunacağım. Bütün faili meçhuller onu bağırlarına basacak minnetle ağırlayacak.

Dört Ayaklı Minare'nin en tepesine konacağım, tarih anlayacak beni. Kirli medya, beni tehdit eden televizyonlar, beni hedef gösteren gazeteler hoşçakalın. Beni anlamayanlar, beni anlamak istemeyenler dudak bükenler hoşçakalın. Geçtiğim işkence tezgahları hoşçakalın. Sahillere vurulmuş bebekler hoşçakalın. Faili meçhullerin yetimleri hoşçakalın. Beni sevenler, destekleyenler hoşçakalın. Çocuklarım, eşim hoşçakalın diyecek.”

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER