Elçi'nin ilk duruşması 19 Kasım'da

"PKK terör örgütü değildir" dediği için Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında açılan davanın ilk duruşması 19 Kasım'da Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Elçi'nin ilk duruşması 19 Kasım'da
 Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği "PKK terör örgütü değildir" sözü nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırlanan iddianame geçtiğimiz hafta sunulduğu Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı, tarafından bugün konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada davanın ilk duruşmasının 19 Nisan 2016 günü görüleceği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Baro Başkanımız Av. Tahir Eelçi'nin bir televizyon programındaki söz ve ifadeleri nedeniyle hakkında başlatılan ceza soruşturması sonunda 23.10.2015 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 7/2 maddesi uyarınca 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan kamu davası açılmış, dava geçen hafta Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Bu mahkemenin tensip kararı (duruşmaya hazırlık) uyarınca duruşma günü 19 Nisan 2016 gününe bırakılmış, duruşma bu tarihte Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacaktır.

Ancak yine de mahkeme, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne savunmanın alınması için bir talimat göndermiştir. Bu mahkeme de talimat duruşmasını 16 Kasım 2015 Pazartesi günü olarak belirlemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER