Halk ve çevre sağlığı için akaryakıt istasyonları denetleniyor

Geçtiğimiz yıl 425 akaryakıt istasyonunu denetleyen Belediyemiz, halk ve çevre sağlığını korumak amacıyla haftanın bir günü akaryakıt istasyonlarını rutin olarak denetlemeye devam ediyor....

Halk ve çevre sağlığı için akaryakıt istasyonları denetleniyor
 Akaryakıt istasyonlarını ruhsat, çevre saha durumu, sosyal tesisler, yangın önlemleri, ilk yardım durumu, hafta tatil ruhsatı ve TSE belgeleri için rutin olarak denetleyen Sağlık Daire Başkanlığımız, böylece halk ve çevre sağlığı için tehlike oluşmadan önlemlerini almış oluyor.  

Sağlık Daire Başkanlığımıza bağlı Ruhsat Denetim Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içerisinde 425 akaryakıt istasyonunun denetimini yaptı. Rutin olarak haftanın bir günü akaryakıt istasyonlarında denetim yaparak önleyici tedbirler alan Müdürlüğümüz, bu yıl 20 akaryakıt ve 19 LPG istasyonuna işyeri açma ruhsatı verdi.

Genel olarak akaryakıt istasyonlarının ruhsat durumu, sosyal tesisler, yangın önlemleri, ilk yardım durumu, çevre saha durumu, hafta tatil ruhsatı, TSE belgesi, eğitim sertifikaları ve zorunlu sigorta poliçelerinin denetimini yapan Ruhsat Şube Müdürlüğümüz, eksiklikleri tespit ederek, uyarı yapıyor, ardından cezai işlem uyguluyor.

Bugün denetimler Çiftkapı ve Urfa yolundaydı

Diyarbakır ili sınırları ve ilçelerinde bulunan 425 akaryakıt istasyonun denetimini yapan Ruhsat Şube Müdürlüğümüz bugün Çiftkapı ve Urfa Yolu’nda bulunan akaryakıt istasyonlarının denetimini gerçekleştirdi. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen akaryakıt istasyonları hakkında işlem yapıldı.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Ruhsat Denetim Şube Müdürümüz M. Ali Dingçi, 5393 sayılı Yasayla akaryakıt istasyonlarının denetimlerinin büyükşehir belediyelerine devredildiğini söyledi. Bu yasayla birlikte ruhsat verdikleri akaryakıt istasyonlarını denetlediklerini belirten Dingçi, denetimlerin haftanın bir günü yapıldığını, önce uyarıda bulunulduğunu, süre verildiğini, eksikliklerin giderilmemesi halinde cezai işlem uygulandığını sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER