Hastanede Sıra Vatandaşı Canından Bezdirdi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bitip tükenmek bilmeyen sıralar vatandaşı canından bezdiriyor.

Hastanede Sıra Vatandaşı Canından Bezdirdi
 

Bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan ve günde binlerce hastaya hizmet verildiği iddia edilen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanılan sorunları vatandaşı çileden çıkardı.

Sabahın erken saatlerinde hastaneye geldiklerini ancak akşama kadar sıra kuyruklarında vakit geçirdiklerini belirten vatandaşlar bu sorunlara bir çare bulunmasını istiyor. Fiş sırasının yanı sıra doktora muayene olurken de sıra beklediklerini bunun yanında birde istenilen tahlillerde bile saatlerce sıra beklediklerini dile getiren vatandaşlardan Sabri Tekidi şunları söyledi:


"Sabahın erken saatlerinde geldiğimiz hastanede önce fiş sırası bekledik daha sonra doktora muayene olmak için sıra bekledik, muayenemizi olduktan sonra kan tahlili istedi birde orada sıra bekledik işlemlerimiz bitinde ultrasyon ve emar için sıra bekledik bide o yetmezmiş gibi günlerce sonrasına randevu veriliyor. Böylesi devasa bir hastanede bu tür olaylar bizleri üzmektedir. Hastanenin her gün olumsuz haberlerini okuyorduk demekki yazanlar haklı çünkü vatandaşlar olarak resmen eziyet görüyoruz. Yetkililer ve vekillerimiz nerede inanın çok sıkıldık artık kimsenin umurunda değiller. Asansörler bozuluyor, koskoca devasal bir hastanedir ,çevre düzenlemesi halen yapılmamıştır. Bir yandan hastaneyi su basıyor önümüz kış hastane yine buzhaneye dönecek hastane resmen sahipsiz hastane haline döndü"

Hastane içerisindeki tuvaletlerin dahi çalışmadığı iddiasında bulunan Tekidi, "Asansörlerden zaten umudumuzu kestik ancak tuvaletlerin hizmet vermemesi açıkçası bizi şaşırttı. Bu kadar sorunun bir arada olduğu hastaneye neden yetkililer duyarsız buna anlam veremiyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER