İçten'den 'Bayrak' Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, göstericiler tarafından indirilen Türk bayrağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçten'den 'Bayrak' Açıklaması
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, göstericiler tarafından indirilen Türk bayrağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İçten, çözüm sürecinin PKK, KCK, ve HDP'nin içerisinde bazılarını son derece rahatsız ettiğini söyledi. Bu sürecin tek başına birilerinin yürüteceği bir süreç olmadığını kaydeden İçten, toplumun tüm katmanlarına ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. 17 aydır PKK'nın içerisinde ve çözüm sürecine karşı olanların bu işi provoke etmek istediğini dile getiren İçten, devlet ve hükümetin bu süreci oldukça olgun tahammül eden sabır gösteren kucaklayan bir olgunlukta yürüttüğünü ifade etti. İçten, "Lice yolu üzerinde yapılan hukuk dışı yol kesme sonucu öncesinde askerlerimiz yaralanmış ve aynı yol güzergahında bu süreçte onlarca insan kaçırılmış ve bazıları da serbest bırakılmıştır. Bu noktada devlet müdahale etmiş ve iki vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanmıştır. Süreci provoke edenlerin 17 ay sonra bekledikleri gerçekleşti ve bu cenazeler üzerinden süreç bitti. Şimdi savaş zamanı diye bağırmaya başladılar. Her sorunda ülkemizi karıştırmak isteyenler askeri bölgede bulunan asılı bayrağımıza karşı terör faaliyetinde bulundular. Provoke edenler bayrağımız indirildiğinde askerin o kişiyi öldürmesini çok istediler. Kan dökülsün ve bu ölüm üzerinden çözüm süreci tarihe gömülerek, tekrar kardeş kanı dökülmeye başlasın. Provoke edenler istedi ki bayrak göklerden indirildiğinde indirene müdahale edilmesin ve elini kolunu sallayarak gitsin. Nitekim provoke etmek isteyenlerin dediği bir kez daha oldu ve bayrak 16 yaşındaki bir çocuk tarafından askeri alana girip direğe çıkılarak indirildi. Oradaki tüm askerler bunu sadece seyretti ve tüm ülke ayağa kalktı" dedi.

"BU BAYRAK KÜRT'ÜYLE TÜRK'ÜYLE ARAP'IYLA HEPİMİZİNDİR"

Bayrağın, Türklerin, Kürtlerin Arapların herkesin bayrağı olduğunun altını çizen İçten, "Bayrağımız Kürtlerin de kanı ile yıkanmış ve uğruna şehit verdiğimiz ortak değerimizdir. Bayrağımız Kürtlerin de Türklerin de hepimizin namusu şerefi ve haysiyetidir. Dolayısı ile bayrak indirme terörü, Diyarbakır'da olduğu için bu durum öncelikle Kürtlere ve tüm Diyarbakırlılara hakarettir, küfürdür. Bunu bir Kürt olarak, bir Diyarbakırlı olarak asla kabul edemeyiz. Bayrağımız hepimizi bir araya getirip Edirne'den Hakkari'ye bir arada yaşamamıza vesile olan değerimizdir. Bu saldırı alçakça haince bir terör saldırısıdır ve bunun hesabı ilgili olan herkese sorulacaktır. Diyarbakır'da bayrak bir sevdadır. Şehrimizin her yerinde bayrak sevdası vardır. Okullarımızda, devlet dairelerinde ve balkonlarda terörün en çok zirve yaptığı zamanlarda bile bayrak dalgalanmış ve kimse bayrağa kast etmemiştir. Bayrağımıza evlerimizde okullarımızda devlet dairelerinde, balkonlarda açık ve çok rahat ulaşılabilirken; Koruma duvarı tel örgü ve askeri denetim noktasından sonra direkte dalgalanan bayrağımıza kast edilen saldırı düşündürücüdür. Tamamen provokatif bir durumdur ve maksat bir yerlere mesajdır. Ayrıca şunu herkes de bilmelidir ki Diyarbakır halkı kendi cebinden para toplayarak ordumuza uçak almış bir halktır. Diyarbakırlı Kürtlerin parası ile alınan bu uçakla bayrağımız, yıllarca göklerde dalgalanmıştır.Bayrağımızın beş para etmez kuklalar tarafından indirilmesine asla müsaade edilmemesi gerekirdi. Bu olayın Kürtlere ve Diyarbakırlılara asla mal edilmemesi gerekir. Terörün en zirve yaptığı, insanlarımızı teröre bir bir kurban verdiğimiz en kritik dönemlerde bile biz Kürtler, hep bayrağımızı en yüksek yerlerde dalgalandırdık. Ak Parti, Ay yıldızlı bayrağımızı ülkemizin her metrekaresinde dalgalandırmakta ve birliğimize bütünlüğümüzü sağlamaktadır. Ak Parti, bayrağımızın Hakkari Şemdinli'de de Bingöl'ün 2550 rakımında da göklerde dalgalanması mücadelesini vermektedir" diye konuştu.

"BİZLER ÇAKALLARIN OYUNLARINA GELMEDEN ÇÖZÜM SÜRECİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Kendilerinin bir takım kişilerin provokasyonuna gelmeyecek ve kararlıkla çözüm sürecini devam ettireceklerini vurgulayan İçten, "Kimse bizden yolları kesmeye çalışan, hala terör estirmek isteyenlere de müsamaha göstermemizi beklemesin. Eğer birileri çözüm sürecini sekteye uğratmak için bu provokatif eylemleri yapıyorsa bizler onları sevindirmeyeceğiz. Nitekim, İmralı çözüm sürecini devam ettirmek gerektiğinden bahsederek, kendi içlerinde kirli ilişkiler içinde olanlara gerekli cevabı vermiştir. Keşke HDP'de siyaset yapanlar İmralı'dan daha önde demokrasi ve çözümü isteselerdi ve bu işi provake edenlere cevap verip engelleyebilselerdi. Devlet ve hükümetimiz bu kadar samimi davranırken HDP'nin de samimi davranması ve kendi içersinde çözüm karşıtı olanlara en az hükümetimize laf söyledikleri kadar laf söyleyebilselerdi. Paralel yapı 17 aydır özellikle aleni bir şekilde bu işi provoke edenler ile aynı safta yer alarak çalışmaktadırlar. Biz devlet içersinde bu paralel yapı ile mücadele ederken gerek PKK gerek KCK ve HDP de kendi içlerinde paralel yapı ve çözüm sürecine karşı olanlar ile mücadele etmelidirler. Kürtlerin içersinde de dehaklar var ve bu dehaklar süreçten rahatsız. İşte biz Kürtler kendi içimizdeki bu dehakları temizleyeceğiz. Hep dedik sayın başbakanımızın önderliğinde biz özgürlük mücadelesi verdik ve bu özgürlük mücadelesinde bizi hep engellemeye çalıştırlar. Özellikle ülkemin her noktasında gözlerini bölgemize çevirenlere sesleniyorum. Rahat olun, biz varız. Biz Kürtler, 780 bin kilometre kareyi vatan olarak görmekte ve her metrekaresinde dedemin de kanı olan ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak ve bir arada yaşamak için mücadele eden insanlarız. ve çoğunluk biziz. Biz hak ve hukuk içersinde kalan ve kimseye zarar vermek istemeyen milyonlarca Kürt'ten biriyiz ve biz, siziz. Biz var oldukça kimse bizi ayıramayacak, bizi bölemeyecektir. Biz hep birlikte Türkiye'yiz ve birlikte barış ve sevgi içersinde yaşayacağız. Bizi ayırmak isteyenler dün de vardı şimdi de var ve yarın da olacaktır ama ülkemiz bunlara galip gelecek kadar güçlüdür rahat olun. Biz, yeni bir medeniyet inşa ediyoruz dedik ve 77 milyonu kucakladık. Bu sevgi iklimi elbette ki birilerini rahatsız etti. Şimdi Kürtler de Türkler de artık silahların susmasını, bırakılmasını; Sevgiyi, kardeşliği ve barışı istiyorlar. İşte bu istek, millettin kendisinden geldiği için bu çözüm süreci devam edecek ve inşallah silahların bırakıldığı bir noktada son bulacaktır" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER