İsveç Parlamenterleri Dtk’yı Ziyaret Etti

Diyarbakır'da bulunan İsveç Parlamentosu milletvekilleri, Demokratik Toplum Kongresi’ni (DTK) ziyaret etti.İsveç Sol Partili Jacob Johnson, Sosyal Demokrat Partili Yılmaz Kerimo ve Sol Parti Opsala Dışişler Temsilcisi Yekbun Alp DTK’yı ziyarette...

İsveç Parlamenterleri Dtk’yı Ziyaret Etti
Diyarbakır'da bulunan İsveç Parlamentosu milletvekilleri, Demokratik Toplum Kongresi’ni (DTK) ziyaret etti.

İsveç Sol Partili Jacob Johnson, Sosyal Demokrat Partili Yılmaz Kerimo ve Sol Parti Opsala Dışişler Temsilcisi Yekbun Alp DTK’yı ziyarette bulundu. Parlamenterleri DTK Başkanlık Divan Üyesi Edip Yaşar ve DTK Daimi Meclis Üyesi Seyidi Fırat ağırladı. Ziyarette konuşan Sosyal Demokrat Partili Yılmaz Kerimo, Türkiye’de başlatılmış olan bu süreci memnuniyet ile karşıladıklarını belirterek, İsveç Parlamentosu olarak bu süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Kerimo, “Geriye dönüşler başlamış durumda. Tabi bu geri çekilmeler devam ediyor. Bu esnada herhangi bir problemin olmayacağını umut ediyoruz. Burada tabi ki Türkiye’nin çok büyük bir mesuliyeti var. Türkiye bu mesuliyeti almak zorunda şimdi. Kürt kesimi bu süreci başlattı şu anda bu geri çekilmelerle beraber. Şimdi top artık Türkiye’de. Türkiye’nin bunu takip etmesi gerekiyor. Bu ülkede yaşayan bütün halkların bir barış ve sevgi içerisinde yaşayabilmeleri için artık başlatılan bu sürecin devam etmesi gerekiyor. İnşallah devam edecek ve biz bunu İsveç Parlamentosu olarak da yakından takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

DTK Başkanlık Divan Üyesi Edip Yaşar ise, başlatılan bu süreci tarihi bir adım olarak nitelendirerek, bu sürecin heba edilmemesi gerektiğini aktardı. Yaşar, “Bu tarihi sürecin heba edilmemesi için Türkiye’nin de üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Özellikle Kürt halkının kimliğinin anayasal güvence altına alınarak tanınması, anadil eğitim hakkının tanınması, düşünce ifade ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması merkezi idari yapıdan vazgeçip, tamamıyla yerelden ve yerinden yönetimin yaşama geçirilmesi gerekir. Demokratik ve özgürlükçü bir anayasanın yapılması gerekir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER